China reacţionează dur la afirmaţiile preşedintelui Donald Trump, pe care-l acuză de nerespectarea angajamentelor asumate faţă de OMS

  • China reacţionează la afirmaţiile lui Donald Trump, acuzându-l de nerespectarea angajamentelor faţă de OMS
  • Statele Unite "se sustrag obligaţiilor" faţă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a acuzat Ministerul chinez de Externe
  • Donald Trump a acuzat OMS că a avut o atitudine indulgentă faţă de China, avertizând că va opri definitiv finanţarea organizaţiei dacă nu lansează "reforme substanţiale"
1040 afișări
Imaginea articolului China reacţionează dur la afirmaţiile preşedintelui Donald Trump, pe care-l acuză de nerespectarea angajamentelor asumate faţă de OMS

Sursa foto: profimedia

Administraţia de la Beijing l-a acuzat, marţi, pe preşedintele SUA, Donald Trump, că nu respectă angajamentele faţă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, după ce liderul de la Casa Albă a ameninţat cu oprirea definitivă a contribuţiilor financiare faţă de OMS din cauza poziţiei favorabile Chinei.

Statele Unite "se sustrag obligaţiilor" faţă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a acuzat Ministerul chinez de Externe, conform cotidianului Le Figaro.

Demersul Casei Albe are rolul de a "murdări eforturile Chinei de combatere a epidemiei", a subliniat Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Reacţia Chinei intervine după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a acuzat OMS că a avut o atitudine indulgentă faţă de China, avertizând că va opri definitiv finanţarea organizaţiei dacă nu lansează "reforme substanţiale în cel mult 30 de zile".

"Organizaţia Mondială a Sănătăţii trebuie să demonstreze în mod real independenţa faţă de China. Administraţia mea a iniţiat deja discuţiile cu OMS pentru reformarea organizaţiei. Dar trebuie să existe acţiuni rapide, nu avem timp de pierdut", a subliniat Donald Trump.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici