Chiriţă (PSD): Anastase a încercat să intimideze Comisia Udrea

Deputatul PSD Dumitru Chiriţă, membru al Comisiei Udrea, a propus, miercuri, sesizarea Biroului Permanent şi a Comisiei juridice în privinţa preşedintelui Camerei Deputaţilor Roberta Anastase pe motiv că aceasta încercat să intimideze comisia.

93 afișări
Imaginea articolului Chiriţă (PSD): Anastase a încercat să intimideze Comisia Udrea

deputatul PSD Dumitru Chiriţă (Imagine: Camera Deputaţilor)

Chiriţă - unul dintre cei patru membri ai Comisiei Udrea care apar în înregistrarea audio difuzată în presă - a arătat că Roberta Anastase a avut un comportament "abuziv" şi nu a respectat Regulamentul Camerei Deputaţilor atunci când a cerut suspendarea lucrărilor comisiei de anchetă.

Potrivit lui Chiriţă, Roberta Anastase ar trebui să fie sancţionată în baza art. 213 lit e din Regulament prin interzicerea participării până la 15 zile la lucrările Camerei Deputaţilor.

"Poate aşa preşedintele Camerei Deputaţilor va reuşi să înţeleagă că relaţia cu Camera Deputaţilor trebuie să fie una regulamentară", a adăugat deputatul PSD.

Dumitru Chiriţă a criticat-o şi pe ministrul Turismului Elena Udrea pentru că a interzis salariaţilor din minister să participe la audierile din Comisia de anchetă, arătând că acest lucru se compară cu "scenele de la procesul soţilor Ceauşescu cînd coana Leana îi spunea soţului să răspundă doar în faţa Marii Adunări Naţionale".

Chiriţă a mai spus că Elena Udrea se comportă cu salariaţii săi ca şi cum ar fi sclavi pe propria feudă. "Comportamentul de instigare la nerespectarea legii al Elenei Udrea este mai grav decât mineriada lui Miron Cozma", a adăugat chiriţă.

Preşedintele comisiei de anchetă Ludovic Orban a precizat că propunerea lui Chiriţă va fi discutată de comisie la sfârşitul şedinţei.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor discută, miercuri, de la ora 14.00, solicitarea PDL privind desfiinţarea Comisiei Udrea, raportul secretarului general al Camerei referitor la interceptările din Comisia Udrea şi propunerea Robertei Anastase privind suspendarea activităţii comisiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici