Cine este Marcel Ciolacu, noul preşedinte al Camerei Deputaţilor/ În urmă cu 20 de ani apărea într-o poză, la vânătoare, cu Omar Hayssam

Noul preşedinte al Camerei Deputaţilor este Marcel Ciolacu, după votul de miercuri, acesta urmând să îl înlocuiască pe Liviu Dragnea, după ce Dragnea a fost încarcerat ca urmare a condamnării în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

11748 afișări
Imaginea articolului Cine este Marcel Ciolacu, noul preşedinte al Camerei Deputaţilor/ În urmă cu 20 de ani apărea într-o poză, la vânătoare, cu Omar Hayssam

Cine este Marcel Ciolacu, noul preşedinte al Camerei Deputaţilor/ În urmă cu 20 de ani apărea într-o poză, la vânătoare, cu Omar Hayssam

Marcel Ciolacu a obţinut 172 de voturi, în timp ce Raluca Turcan, susţinută de PNL, USR şi PMP, a primit 100 de voturi.

Reprezentantul UDMR, Kelemen Hunor, a fost votat de 20 de deputaţi.

Totodată, 11 voturi au fost anulate.

Camera Deputaţilor a vacantat, miercuri, locul de deputat al lui Liviu Dragnea, dar şi funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, după ce acesta a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Pentru şefia Camerei Deputaţilor au candidat Marcel Ciolacu (PSD), Raluca Turcan, susţinută de PNL, PMP şi USR, iar din partea UDMR Kelemen Hunor.

Începând cu anul 2002, Ciolacu a fost consilier local şi prefect interimar la Buzău. În martie 2013, prim-ministrul de atunci Victor Ponta l-a numit pe Ciolacu în funcţia de consilier onorific, pe probleme de regionalizare şi administraţie publică, iar în 2014 Marcel Ciolacu a devenit secretar al Camerei Deputaţilor.

Între 2007 şi 2008, Ciolacu a condus la Buzău compania primăriei, Urbis Serv. În 2009, Curtea de Conturi Buzău constata că firma municipalităţii Buzău, Urbis Serv, condusă de Marcel Ciolacu între 2007 şi 2008, a încheiat ilegal un contract cu o firmă deţinută de un coleg de partid – fostul consilier judeţean PSD Dumitru Dobrică, prin care municipalitatea buzoiană a fost păgubită cu aproximativ 1,3 milioane de euro.

În urmă cu aproximativ 20 de ani, Ciolacu apărea în fotografii, la vânătoare alături de Omar Hayssam, condamnat pentru terorism după ce a pus la cale răpirea a trei jurnalişti.

Despre pozele în care apare alături de Omar Hayssam şi mistreţii doborâţi la o vânătoare din Munţii Buzăului, Ciolacu a spus, conform Gândul.info, că sunt reale, însă că au fost „tăiate”. În ele apărea şi fostul prefect de Buzău Ion Vasile, ulterior ajuns senator PSD, a cărui fiică, fosta jurnalistă Marie-Jeanne Ion, a fost răpită în 2005 în Irak, cu concursul chiar al lui Omar Hayssam.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici