Ciolacu a negociat funcţii de vicepreşedinte al Comisiei Europene şi al Parlamentului European

Premierul Marcel Ciolacu a spus, luni, că a negociat cu familia politică europeană din care face parte funcţii de reprezentare la vârf în noua Comisie Europeană şi în viitorul Parlament European, precizând, totodată, că nu s-a discutat nominal şi nu a negociat funcţii pentru Klaus Iohannis.

413 afișări
Imaginea articolului Ciolacu a negociat funcţii de vicepreşedinte al Comisiei Europene şi al Parlamentului European

Ciolacu a negociat funcţii de vicepreşedinte al Comisiei Europene şi al Parlamentului European

Marcel Ciolacu a spus că nici Popularii, nici Socialiştii nu au singuri 50%, motiv pentru care este nevoie ca cele două familii politice să se înţeleagă pentru ca extremiştii să nu ajungă la decizie.

„În Europa se vorbeşte foarte des şi mai ales la nivelul liderilor europeni şi de la Populari, şi de la Socialişti de acel coridor sanitar care să se facă pentru populişti, pentru extremişti. Asta înseamnă că forţele democratice, inclusiv Renew, să se unească şi să facă acest coridor sanitar ca la decizie extremiştii să nu poată ajunge şi eu cred că e o decizie înţeleaptă, o decizie corectă, mai ales în contextul european actual. 54% în acest moment (au Popularii şi Socialiştii - n.r.)”, a spus Ciolacu.

Premierul a precizat că înainte să plece la Roma a vorbit cu preşedintele PNL Nicolae Ciucă pentru a avea o abordare comună în ceea ce priveşte România şi unde se găseşte România în structurile europene anul viitor.

Întrebat dacă a negociat poziţii pentru România în viitoarea Comisie Europeană, Ciolacu a răspuns: „Categoric! Este pentru prima dată când cele două mari partide din România au aceeaşi poziţie şi aceeaşi voce, depăşind orice fel de orgoliu, indiferent care vor fi poziţiile. Eu cred că România trebuie să se regăsească reprezentată şi la nivel de vicepreşedinte al Comisiei, şi la nivel de vicepreşedinte al ParlamentuluI European. Politica înseamnă negociere. Am spus clar care sunt solicitările noastre. Sunt fem convins că şi domnul Nicolae Ciucă va negocia şi dânsul în aceeaşi direcţie. Ca să fi vicepreşedinte al Comisiei trebuie să fi fost două mandate de comisar, să fi fost prim-ministru sau să fi fost fost preşedinte de stat. Să nu iasă Breaking News că va fi domnul Iohannis, că nu am avut această discuţie. Nu s-a vorbit nominal”, a declarat Ciolacu, la Antena 3 CNN.

Premierul a menţionat că a insistat foarte mult pentru un comisar în zona economică, pentru că va fi foarte important în perioada următoare, la fel şi pentru comisarul pentru vecinătăţi. „Aici, ţinând cont de contextul cu Republica Moldova, cu Balcanii de Vest şi cu Ucraina... Vor fi două portofolii foarte importante. Şi cel cu industria de apărare la nivel european”, a mai spus Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici