Ciolacu a stabilit obiectivele de toamnă. Priorităţile Guvernului- reducerea evaziunii, reorganizarea administraţiei şi legea antidrog

Măsuri de reducere a evaziunii fiscale, reorganizarea extinsă a administraţiei şi o nouă legislaţie antidrog sunt priorităţile Executivului pentru actuala sesiune parlamentară, spune premierul Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern de vineri.

886 afișări
Imaginea articolului Ciolacu a stabilit obiectivele de toamnă. Priorităţile Guvernului- reducerea evaziunii, reorganizarea administraţiei şi legea antidrog

Ciolacu a stabilit obiectivele de toamnă. Priorităţile Guvernului- reducerea evaziunii, reorganizarea administraţiei şi legea antidrog

„Discutăm şi despre lista de priorităţi legislative ale Guvernului pentru actuala sesiune parlamentară. Aici, pe lângă reforma sistemului de asistenţă socială, vorbim despre măsuri de reducere a evaziunii fiscale şi despre cele privind reorganizarea extinsă a administraţiei. Este obligatoriu eficientizarea aparatului de lucru şi comasarea unor instituţii care sunt total anchilozate”, spune Marcel Ciolacu.

El afirmă că o altă „urgenţă majoră” este modificarea legislaţiei privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri.

„Este, evident, nevoie de o nouă legislaţie antidrog care să răspundă eficient realităţii dure de astăzi şi să transpună normele şi bunele practici europene. Aştept acest proiect de la Ministerul de Interne, Justiţie şi Sănătate. Ne trebuie o abordare diferită, să intervenim cu tărie şi hotărâre să umblăm şi la cauze, nu doar la efecte. Să trecem la destructurarea reţelelor de traficanţi”, adaugă premierul.

De asemenea, el s-a referit şi la modificarea legislaţiei privind jocurile de noroc: „Vrem să eliminăm din oraşe păcănelele”.

„Legea a trecut deja de Senat şi trebuie să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor. Interesul nostru, nu numai al Guvernului, ci şi al românilor este să o adoptăm cât mai repede”, încheie Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici