Ciolacu anunţă construirea unui ansamblu medical nou în care să funcţioneze Institutul Clinic Fundeni

  • Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi, înaintea şedinţei de Guvern, construirea unui ansamblu medical nou în care să funcţioneze Institutul Clinic Fundeni: „nu mai putem continua în clădiri vechi de peste 60 de ani”.
  • Prim-ministrul a vorbit şi despre modernizarea metroului.
273 afișări
Imaginea articolului Ciolacu anunţă construirea unui ansamblu medical nou în care să funcţioneze Institutul Clinic Fundeni

Ciolacu: Construim un ansamblu medical nou în care să funcţioneze Institutul Clinic Fundeni

„Aprobăm o investiţie majoră în domeniul sanitar: construim un ansamblu medical nou în care să funcţioneze Institutul Clinic Fundeni, cea mai mare instituţie spitalicească din România. Nu mai putem continua în clădiri vechi de peste 60 de ani. Vom ridica un complex modern, cu zeci de săli de operaţie”, a spus Ciolacu.

Investiţia este de 500 de milioane de euro, în mare parte din fonduri europene.

„Zeci de mii de pacienţi din toată ţara vin anual la Fundeni pentru tratament şi pentru ei această investiţie este vitală”, a adăugat prim-ministrul.

De asemenea, Ciolacu a vorbit şi despre o investiţie foarte importantă pentru bucureşteni, modernizarea celei mai aglomerate magistrale de metrou, Berceni - Pipera.

„Este un proiect de aproape 1 miliard de lei finanţat mai ales din banii europeni. Am văzut că recent domnul Nicuşor Dan a recunoscut că nu e pregătit să preia metroul la Bucureşti, aşa că sperăm ca din iunie Bucureştiul să aibă un primar capabil care să convingă Guvernul că vrea şi poate gestiona acest serviciu public esenţial unei capitale europene”, a explicat Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici