Ciolacu anunţă noi măsuri de sprijin pentru fermieri: 100 de euro per animal pentru crescătorii de vite şi bivoliţe

  • Premierul Marcel Ciolacu anunţă noi acte normative în sprijinul fermierilor.
  • Guvernul va acorda 100 de euro per animal pentru crescătorii de vite şi bivoliţe, plus sume proporţionale şi crescătorilor de porci şi păsări.
602 afișări
Imaginea articolului Ciolacu anunţă noi măsuri de sprijin pentru fermieri: 100 de euro per animal pentru crescătorii de vite şi bivoliţe

„Adopăm azi noi acte normative în sprijinul fermierilor, stabilite împreună cu aceştia. După sprijinul de 100 de euro pe hectar pentru fermierii din sectorul vegetal afectaţi grav de războiul din Ucraina, venim cu o schemă similară pentru crescătorii de animale. Acordăm 100 de euro per animal pentru crescătorii de vite de carne şi bivoliţe, plus sume proporţionale şi crescătorilor de porci şi păsări. Sunt bani necesari pentru a compensa creşterea preţurilor la furaje, combustibili, utilităţi şi forţă de muncă”, a declarat prim-ministrul, înaintea şedinţei de Guvern de joi.

În total, se alocă peste 72 de milioane de euro crescătorilor de animale.

„Îi asigur pe fermierii români că vom continua să-i susţinem, iar ministrul Agriculturii are încă multe proiecte în acest sens. Vom analiza azi şi actualizarea subvenţiei pentru motorina folosită în agricultură în 2024. În acest an, vom ajunge la valoarea maximă posibilă, adică 2 lei pe litru. Asta înseamnă că fermierii vor primi în total ca subvenţie 25% din costul cu motorina folosită în lucrările agricole”, a spus Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici