Ciolacu anunţă reforma sistemului bugetar: cei care joacă Solitaire la serviciu, să plece

Premierul Marcel Ciolacu anunţă un pachet de 50 de măsuri care vor duce la reforma sistemului bugetar. Este timpul pentru cei care muncesc să primească salarizarea corespunzătoare, cei care joacă Solitaire la serviciu să caute în altă parte acest mod de a munci, a spus premierul.

1734 afișări
Imaginea articolului Ciolacu anunţă reforma sistemului bugetar: cei care joacă Solitaire la serviciu, să plece

Marcel Ciolacu susţine că pachetul de măsuri reprezintă prima reformă reală a sistemului bugetar.

„Sunt peste 50 de măsuri, au fost discutate şi în cadrul coaliţiei. Vorbim în primul rând de prima reformă reală în ceea ce priveşte sistemul bugetar, este pentru prima oară când un Guvern al României îşi asumă o astfel de abordare... Sunt măsuri care au efecte imediate, altele au efecte indirecte”, a anunţat premierul.

A venit timpul ca persoanele care merg la serviciu ca să joace Solitaire să-şi caute în altă parte acest mod de a munci, a avertizat premierul care s-a referit şi la politicieni.

„Am ajuns la un deficit de 9,2 după două guvernări nefericite... Sunt multe măsuri care se iau şi mi-aş fi dorit ca aceste măsuri să fi fost luate din timp”, a mai anunţat Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul susţine că România nu se confruntă cu o criză economică.

„Vorbim despre o stabilitate economică, nu vorbim de o criză, nu vorbim de o recesiune în România, vorbim despre ce ne-am asumat în faţa Comisiei Europene”, a adăugat Ciolacu.

Premierul a mai spus că cel mai rău scenariu pentru România este blocarea fondurilor europene.

„Eu cred, mai mult ca sigur că vom reuşi împreună să evităm acest lucru”, a precizat Ciolacu.

Pachetul de măsuri care urmează să fie aprobat de Guvern vizează reducerea cheltuielilor statului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici