Ciolacu, atac la Popescu, în privinţa plafonării: Nu e în stare ministrul Energiei să vă spună

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu spune că nu s-a decis plafonarea preţului la energie, însă admite că sunt discuţii în coaliţie. El îl atacă însă pe ministrul Energiei, liberalul Virgil Popescu, pentru că „nu am văzut o hârtie” prin care ministrul să fi luat măsuri pentru a proteja populaţia.

417 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, atac la Popescu, în privinţa plafonării:  Nu e în stare ministrul Energiei să vă spună

Facebook

„Nu aveţi ministru la Energie? Eu am văzut o hârtie... Nu ştie nimeni. Nu sunt în stare. Nu e în stare ministrul Energiei să vă spună (despre situaţia de la Energie - n.r.). Tocmai de aceea vin în faţa dumneavoastră şi vă explic că trebuie să venim cu o formulă predictibilă ca să nu mai păţim ce păţim acum cu dosare depuse la ANRE în care distribuitorii şi furnizorii spun că la ANRE au trecut dosarele, la energie cică au făcut plăţile, iar oamenii sunt în prag de faliment, pentru că în zona de distribuţie şi furnizare este un preţ reglementat”, a spus preşedintele PSD.

Ciolacu mai spune că nu este de vină PSD că „cineva a vândut energia pe acest an şi 60% din cea pe anul viitor”.

„Traderii au cumpărat cu 450, au vândut cu 3000 şi acum vor să credem toţi, inclusiv ei, că atâta minte au, că noi trebuie să compensăm din banii noştri, diferenţa dintre 450 şi 3000 cu cât au vândut speculativ. Înseamnă că suntem nebuni la cap, oameni buni, ne apucăm de altceva. (...) Nu compensez ca să ai 1000% câştig. Înseamnă că suntem nebuni la cap”, mai spune Ciolacu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor dă asigurări că România nu Nu va rămâne niciodată fără energie.

„Se poate închide un reactor pentru 3 zile la Cenravodă. Normal că imporţi atunci. Procentul e cât mai limitat. Noi şi în momentul acesta, cât producem, cam atât consumăm, dar sunt acele vârfuri”, precizează Ciolacu.

Despre plafonarea preţului la energie, Ciolacu a spus că „nu se ştie dacă iese acest 1,3 (preţ maximal - n.r.). (...) Ştiţi că hidro are un preţ, nuclearul are un preţ şi CEO Oltenia are un preţ. Se iau toate aceste lucruri în considerare şi se face un preţ, să lucrăm cu un preţ mediu. Statul va şti foarte clar cât are de plătit pe anul viitor compensarea. Între 0,68, 0,8, 1 lei şi 1,3, e deja ceva fix. E normal ca să putem construi un buget şi să venim să vă răspundem profesionist, nu căutând senzaţionalul la televizor, să vă spunem cu cât se măresc pensiile, de unde vin banii. Pentru că e pentru prima oară în România când venim cu un buget pe programe. Nu mai vin anumite cifre seci şi apoi miniştrii vin şi argumentează”, a mai spus Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici