Ciolacu cere noi demiteri în cazul centrelor pentru vârstnici: situaţii de netolerat

Premierul Marcel Ciolacu cere noi demiteri după controalele în centrele pentru vârstnici din ţară, spunând că au ieşit la iveală „situaţii de netolerat”.

768 afișări
Imaginea articolului Ciolacu cere noi demiteri în cazul centrelor pentru vârstnici: situaţii de netolerat

La finele controlului la nivel naţional pe care l-a cerut, premierul spune că „există date şi fapte clare care ne obligă pe toţi să luăm anumite decizii. Există o situaţie, sincer, de netolerat”.

Sunt judeţele unde s-au găsit centre fără autorizaţie, centre care funcţionau clandestin, „toate sub ochii funcţionarilor statului român, plus alte centre cu probleme grave închise sau cu activitatea suspendată. Din punctul meu de vedere este inadmisibil acest lucru”, a spus Ciolacu.

Potrivit premierului, cele mai multe asemenea cazuri sunt în Arad, Giurgiu, Constanţa, Maramureş, Hunedoara, Teleorman, Vrancea şi Bucureşti, mai ales în sectorul 1.

„Solicit noului Ministru al Muncii ca toţi şefii agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială din aceste judeţe, plus şeful agenţiei municipale Bucureşti să fie urgent suspendaţi in funcţie până la finalizarea anchetelor disciplinare”, a afirmat Ciolacu.

„Am descoperit că este o problemă uriaşă şi cu munca la negru. Câteodată erau condiţii de Evul Mediu în aceste centre în ceea ce priveşte condiţiile de muncă. Din punctul meu de vedere, este clar că Inspecţia Muncii nu şi-a făcut datoria. Doamna ministru, vă cer să luaţi aceeaşi măsură în cazul şefului acestei instituţii. Părerea mea e că trebuie să fim mult mai curajoşi şi să începem să desfiinţăm instituţii cu totul, care şi-au dovedit incapacitatea de a face faţă cerinţelor”, a adăugat acesta.

De asemenea, Ciolacu a cerut preşedinţilor de consiliu judeţeni din judeţele menţionate să înceapă să schimbe „toţi aceşti directori din funcţii”: „este evident că nu şi-au făcut treaba şi datoria. Dacă nu vor face acest lucru, tot dânşii vor răspunde în faţa românilor care i-au ales. De asemenea, domnul secretar de stat Bogdan Despescu a anunţat că a dispus deja controalele la inspectoratele judeţene de poliţie din Arad, Maramureş, Hunedoara, Teleorman, Vrancea şi la nivelul Poliţiei Capitalei. Sunt ferm convins că demiterile şi demisiile sunt necesare, dar nu rezolvă decât o parte a problemei, de aceea urmează cealaltă parte esenţială: modificarea legislaţiei privind acreditarea, monitorizarea şi controlul acestor centre”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici