Ciolacu: Cu certitudine România va avea un preşedinte de stânga

Premierul Marcel Ciolacu declară „cu certitudine” că, după alegerile prezidenţiale din 2024, România va avea un preşedinte de stânga: „Eu n-o să mă las angrenat şi împins de către cineva să iau o decizie pe care eu nu mi-o doresc sau nu cred că este bună pentru români”.

348 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Cu certitudine România va avea un preşedinte de stânga

Întrebat, vineri seara, la România TV, dacă îşi anunţă candidatura la prezidenţiale, Ciolacu a răspuns că alegerile pentru preşedintele României vor fi la sfârşitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie.

„Eu am provocări suficiente la guvern în momentul acesta ca să mă gândesc la o altă decizie. Părerea mea e că după alegerile europarlamentare va începe discuţia privind candidatul Partidului Social Democrat pentru funcţia de preşedinte”, a spus Ciolacu.

Liderul social-democrat a adăugat că a decis ca cei care aspiră la funcţia de şef de stat trebuie să participe la o cursă internă în partid, iar fiecare organizaţie PSD va vota pe cine va susţine.

Întrebat dacă chiar crede că, depunându-şi candidatura, vor mai candida şi alţii din PSD, Ciolacu s-a declarat ferm convins că da.

„Acum am o provocare, trebuie să fac faţă la această provocare şi la timpul potrivit se vor lua decizii. Nu o va lua Marcel Ciolacu, ci o voi lua împreună cu colegii mei. (...) Ce pot să vă spun cu certitudine e că n-o să fac greşelile pe care le-au făcut ceilalţi preşedinţi ai PSD care au pierdut alegerile şi au pierdut patru rânduri de alegeri”, a susţinut Ciolacu.

„Eu n-o să mă las angrenat şi împins de către cineva să iau o decizie pe care eu nu mi-o doresc sau nu cred că este bună pentru români. Ce vă pot spune cu certitudine este că România va avea un preşedinte de stânga”, a adăugat acesta.

În ce priveşte alegerile alături de PNL, Ciolacu a declarat că PSD şi PNL nu sunt aliaţi, ci se află într-o coaliţie care va dura până în anul 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici