Ciolacu despre dosarul vaccinurilor cumpărate în pandemie: Mult amatorism, multă prostie

Premierul Marcel Ciolacu este de părere, în ce priveşte dosarul vaccinurilor anti-Covid cumpărate în pandemie, cu un prejudiciu de 1 miliard de euro, că a fost vorba de „mult amatorism, multă prostie”, iar cei implicaţi ar fi trebuit să plece de mult.

1077 afișări
Imaginea articolului Ciolacu despre dosarul vaccinurilor cumpărate în pandemie: Mult amatorism, multă prostie

Întrebat, vineri seara, la România TV, despre dosar, Ciolacu a răspuns că nu a comentat niciodată o decizie a unui magistrat sau o decizie a CCR.

„Ştiam cu toţii, am fost ţinuţi în casă 30 de zile, 60 de zile şi în această perioadă s-au întâmplat cele mai mari grozăvii. N-aş începe cu furturile, ci cu incapacitatea guvernamentală. Aduceţi-vă aminte că oamenii n-au avut acces la sistemul public de sănătate, deci nu au avut nicio coerenţă în administrarea unei astfel de situaţii. Părerea mea că a fost mult amatorism, multă prostie şi au mai şi furat în timp ce ei se întâlneau. Aduceţi-vă aminte celebrele poze chiar aici, în Palatul Victoria”, a amintit premierul.

Potrivit acestuia, există un raport al Curţii de Conturi în ceea ce priveşte vaccinurile, măştile neconforme luate la preţuri astronomice.

„Eu cred că avem cu toţii datoria de a afla adevărul, adevărul convine unora şi altora nu, dar adevărul e unul singur. Din punctul meu de vedere ar fi trebuit să plece de mult din spaţiul public, chiar dacă au furat, chiar dacă n-au furat. Am avut o mortalitate pe primul loc în lume în timpul pandemiei, de acest lucru nu mai vorbeşte nimeni. Acolo ar fi trebuit, în primul şi în primul rând, cercetat de ce s-a întâmplat. Există şi omor din culpă”, a adăugat Ciolacu.

În ce-i priveşte pe cei vizaţi de dosar, Ciolacu spune că au o „atitudine ridicolă”.

Ciolacu a menţionat momentele în care a ceruse rezultatele anchetelor legate de achiziţiile din pandemie, însă Direcţia Naţională Anticorupţie i-a spus că pune presiune.

„În acel moment m-am oprit în spaţiul public de a mai solicita să afle cât mai repede adevărul, dar repet, este un raport al Curţii de Conturi unde se spune că sute de milioane de euro s-au furat în acea perioadă. (...) Cum poţi să justifici această achiziţie: sute de milioane, ne-am fi vaccinat timp de 10 ani de câte 10 ori fiecare român. E logică comanda! Normal că te întrebăm <de ce le-ai cumpărat?>”.

Ciolacu a insistat pe ideea că orice achiziţie are o fundamentare şi că trebuie justificată: „presupun că se vor afla multe multe lucruri, dar să ieşi public să spui că e ceva dirijat politic ... trebuie să mergi la DNA să dai explicaţii”.

La întrebarea jurnalistului potrivit căruia tocmai USR acuză politizarea actului de justiţie, Ciolacu a afirmat: „eu când vă spuneam că sunt nişte oameni falşi, nişte amatori care s-au trezit la guvernare şi au omorât oamenii fără să aibă acces, au furat de peste tot şi cum au apucat n-au lăsat nimic în urma lor, decât nişte imagini că s-a mers o rangă şi s-a rupt un chioşc la Metrorex. Niciun kilometru de autostradă, zero fonduri europene, despre ce vorbim?”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici