Ciolacu: Fac apel către dascăli să revină la clase pentru a încheia cu bine acest an şcolar

Ordonanţa de Urgenţă care prevede creşterea salariilor profesorilor şi personalului nedidactic a fost publicată în Monitorul Oficial. „Fac apel către dascăli să revină la clase pentru a încheia cu bine acest an şcolar”, scrie pe Facebook liderul PSD, Marcel Ciolacu.

506 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Fac apel către dascăli să revină la clase pentru a încheia cu bine acest an şcolar

Ciolacu: Fac apel către dascăli să revină la clase pentru a încheia cu bine acest an şcolar

„Ordonanţa de creştere imediată a veniturilor profesorilor şi personalului nedidactic a fost publicată în Monitorul Oficial. Dar acest lucru trebuie completat printr-o reformă consistentă a salarizării din sistemul de învăţământ. Iar asta se va întâmpla chiar de anul viitor, când viitoarea lege a salarizării unitare va fi aplicată. Voi continua să am toată deschiderea pentru dialog şi pentru găsirea unor soluţii realiste şi aplicabile, care să aducă mai multă dreptate în sistemul de învăţământ. Acesta este doar primul pas! Mai mult, mi-am asumat clar că viitorul Guvern va continua - cu şi mai multă forţă - să redea respectul şi demnitatea cuvenite dascălilor. Fac apel către dascăli să revină la clase pentru a încheia cu bine acest an şcolar! Discuţiile asupra problemelor legitime din sistem trebuie să continue, însă este vorba şi de viitorul copiilor. De aceea, toate examenele trebuie să se desfăşoare conform programărilor anunţate”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

Salariul net al unui profesor cu studii superioare gradul didactic 1 şi peste 25 de ani vechime creşte de la 3.985 de lei la 4.707 lei.

La această creştere se adaugă sporul de suprasolicitare neuropsihică 10% şi, după caz, creşteri salariale pentru dirigenţie, inclusiv pentru educatori şi profesori pentru învăţământ primar (10%), învăţământ special (15%), învăţământ simultan (între 7 şi 20%), predare în zone izolate (între 3 şi 20%), predare în penitenciar (15%), gradaţia de merit (25%).

Salariul net al unui profesor cu studii superioare de lungă durată cu definitivat şi 5-10 ani vechime se majorează de la 2.713 lei la 3.365 lei.

Venitul net al unui profesor cu studii superioare de lungă durată debutant creşte de la 2.376 lei la 2.956 lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici