Ciolacu i-a cerut lui Zelenski ca Ucraina să recunoască inexistenţa aşa-numitei „limbi moldoveneşti”

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi preşedintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, aflat în vizită la Bucureşti, ca autorităţile ucrainene să recunoască inexistenţa aşa-numitei „limbi moldoveneşti”.

8298 afișări
Imaginea articolului Ciolacu i-a cerut lui Zelenski ca Ucraina să recunoască inexistenţa aşa-numitei „limbi moldoveneşti”

„Am avut astăzi cu preşedintele Zelenski o discuţie constructivă despre preocupările României în privinţa protecţiei drepturilor persoanelor aparţinând minorităţii române din Ucraina. În context, am reiterat solicitarea noastră legitimă ca în cel mai scurt timp autorităţile ucrainene să recunoască inexistenţa aşa-numitei <limbi moldoveneşti>”, a scris marţi pe Facebook Marcel Ciolacu.

Premierul arată că România a acordat un sprijin multidimensional consistent Ucrainei în toată această perioadă de la declanşarea invaziei ilegale a Rusiei şi este pregătită să participe activ la viitorul proces de reconstrucţie a Ucrainei, „care va genera proiecte concrete şi bunăstare pentru cetăţenii ambelor state”.

„România susţine ferm aderarea Ucrainei şi a Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi cred că este important ca o decizie privind deschiderea negocierilor de aderare pentru ambele state să fie adoptată până la finalul anului”, mai spune şeful Guvernului.

Acesta l-a primit marţi la Palatul Victoria pe Volodimir Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici