Ciolacu, în Ucraina: Îi mulţumesc premierului pentru decizia de a nu mai exista limba moldovenească

Premierul Marcel Ciolacu a spus, miercuri, în Ucraina, că îi mulţumeşte prim-ministrului Denys Shmyhal pentru decizia de a nu mai exista limba moldovenească: „Din acest moment, la nivel internaţional nu mai există decât o singură limbă oficială: limba română”.

1402 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, în Ucraina: Îi mulţumesc premierului pentru decizia de a nu mai exista limba moldovenească

Sursa foto: Guvernul României

„Vreau să îi mulţumesc domnului prim-ministru pentru deschiderea de care a dat dovadă în ceea ce priveşte decizia de a nu mai exista în acest moment <limba moldovenească>. Din acest moment, la nivel internaţional nu mai există decât o singură limbă oficială: limba română. Consider că această invenţie a Federaţiei Ruse, prin această decizie a guvernului ucrainean a dus la o îndepărtare a unei nedreptăţi”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta crede că va conlucra cu Guvernul Ucrainei şi pentru modificarea legislaţiei în domeniul minorităţilor.

„Sunt ferm convins că împreună, în continuare, vom conlucra cum am conlucrat şi în ceea ce priveşte tranzitul şi exporturile grânelor din Ucraina şi pentru a modifica legislaţia în ceea ce priveşte drepturile minorităţilor, acestea fiind în oglindă toate drepturile pe care le au ucrainenii în România vor fi regăsite şi în legislaţia din Ucraina, astfel încât toţi românii de origine română care trăiesc în Ucraina să aibă aceleaşi drepturi. Acum două luni, împreună cu domnul prim-ministru am închis şi o teamă sau un subiect cum că preoţii români ortodocşi ar fi împiedicaţi să oficieze în continuare serviciile religioase în limba română. Este exclus acest lucru. Libertatea religioasă este un drept fundamental, iar păstrarea identităţii religioase şi a limbii de slujire sunt principii fundamentale pentru orice societate”, a mai spus Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici