Ciolacu: În viitorul apropiat, România va pune capăt dependenţei energetice

În viitorul apropiat, România va pune capăt dependenţei energetice şi va deveni la rândul său un furnizor în regiune, a transmis premierul Marcel Ciolacu după întâlnirea cu secretarul de stat Jennifer Granholm.

118 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: În viitorul apropiat, România va pune capăt dependenţei energetice

Ciolacu: În viitorul apropiat, România va pune capăt dependenţei energetice

„În viitorul apropiat, România va pune capăt dependenţei energetice şi va deveni la rândul său un furnizor în regiune. Sprijinul administraţiei SUA şi a secretarului de stat Jennifer Granholm rămâne esenţial pentru a progresa cu succes ca hub regional şi pentru a implementa tehnologii de ultimă generaţie”, a scris premierul Marcel Ciolacu pe X.

Anterior, prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu Secretarul de stat american Antony Blinken, în cadrul vizitei de lucru pe care şeful Executivului român o face în aceste zile în Statele Unite ale Americii.

Agenda întrevederii a inclus subiecte care au vizat, în principal, consolidarea relaţiei bilaterale în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, includerea României în programul Visa Waiver, precum şi aspecte legate de securitatea în zona Mării Negre în contextul războiului din Ucraina, conectivitatea în regiune şi asigurarea securităţii energetice regionale şi europene.

Premierul Marcel Ciolacu se află în vizită de lucru în Statele Unite ale Americii unde are programate întrevederi cu înalţi oficiali americani şi cu reprezentanţi ai unor companii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
energie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici