Ciolacu la Chişinău: avem de-a face cu un război de durată

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a spus, luni, la Chişinău, că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. În ce priveşte războriul din Ucraina, Ciolacu a afirmat că „avem de-a face cu un război de durată cu un dictator care va fi greu să îşi redimensioneze dorinţele”.

200 afișări
Imaginea articolului Ciolacu la Chişinău: avem de-a face cu un război de durată

Sursa Foto - Marcel Ciolacu, Facebook

După întâlnirea cu şeful legislativului din Republica Moldova, Igor Grosu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat: „locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Nu există altă cale de dezvoltare pentru Republica Moldova decât intrarea în Uniunea Europeană. România trebuie să ajute Republica Moldova. Nu face un favor Republicii Moldova, are o obligaţie de a ajuta Republica Moldova în tot acest parcurs”.

Ciolacu a menţionat că „trăim vremuri complicate atât noi, ca persoane fizice, cât şi ţările noastre, Europa şi întreaga lume. Este un război şi o agresiune asupra unui stat suveran unde un popor a decis ce parcurs îşi doreşte şi a decis să meargă, la fel ca şi dumneavoastră, cu valorile democratice europene. Acest popor a fost agresat nemilos şi total incorect. Cred că trebuie să vedem ce au făcut autorităţile atât din Republica Moldova cât şi din România, dar mai ales ce au făcut cetăţenii, cât de mult s-au implicat în acest episod de refugiaţi şi cred că este un exemplu pentru toată Europa. Va trebui să ne implicăm în continuare. Avem de-a face cu un război de durată şi cu un dictator care va fi greu să îşi redimensioneze dorinţele, care ne va afecta pe toţi”.

„Trebuie să avem o agendă comună atât legislativă, cât şi guvernamentală. Cele două guverne trebuie să gândească la fel şi să ducă toate proiectele pe care le aşteaptă oamenii la îndeplinire. Eu cred că după discuţia de astăzi cu dumneavoastră şi cu colegii şi mai ales după şedinţa comună dimensiunea europeană şi parlamentară va intra în cu totul şi cu totul altă logică”, a adăugat Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici