Ciolacu: M-a deranjat faptul că s-a vorbit aşa mult despre rotaţie şi schimburi de ministere

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, la Brăila, că a fost deranjat de discuţiile din spaţiul public privind rotaţia şi împărţirea ministerelor şi că el nu îşi doreşte să fie „prim-ministrul unui Guvern tras în căciulă”.

313 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: M-a deranjat faptul că s-a vorbit aşa mult despre rotaţie şi schimburi de ministere

Ciolacu: M-a deranjat faptul că s-a vorbit aşa mult despre rotaţie şi schimburi de ministere

Întrebat dacă ar putea interveni probleme în numirea sa ca premier, după rotaţia din luna mai, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că „atributul constituţional de desemnare a prim-ministrului este, conform Constituţiei, a preşedintelui României”, iar rotaţia este stipulată într-un acord politic care a constituit coaliţia.

„Eu sunt ferm convins că se va respecta acest lucru”, a răspuns Ciolacu în cadrul unei conferinţe de presă la Brăila.

Ciolacu a mai spus că nu a început nicio negociere pe ministere şi crede că altele ar trebui să fie acum priorităţile Guvernului şi ale miniştrilor.

„Pe mine m-a deranjat foarte mult faptul că s-a vorbit aşa de mult despre această rotaţie şi de schimburi de ministere în spaţiul public: este anormal, pentru că în acel moment eficienţa ministrului începe să scadă, într-un minister nu există numai ministrul, există un aparat întreg şi cred că a fost o greşeală, mai ales pentru cei care s-au trezit vorbind în spaţiul public. Sunt ferm convins că va fi o schimbare foarte rapidă, noi lucrăm deja la programul de guvernare şi o să mergem pe urmă cu el în coaliţie şi o să-l uniformizăm, fiindcă, repet, sunt două partide, unul social-democrat şi unul liberal, şi trebuie să găsim calea de mijloc. Nu cred că vor fi foarte multe negocieri. Chiar dacă repet ce-am spus în conferinţă, întotdeauna din trecut trebuie să învăţăm greşelile. Eu nu îmi doresc să fiu prim-ministrul unui Guvern tras în căciulă”, a mai spus preşedintele PSD.

Ciolacu a precizat că îşi doreşţe un Guvern eficient, cu oameni care ştiu să conducă ministerele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici