Ciolacu, mesaj de felicitare pentru Pedro Sánchez: O piatră de hotar pentru succesul socialiştilor

„Victoria dumneavoastră de astăzi este importantă pentru viitorul Europei şi o piatră de hotar pentru succesul socialiştilor şi democraţilor în viitoarele alegeri europene”, este mesajul transmis de premierul Marcel Ciolacu lui premierului Pedro Sanchez.

200 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, mesaj de felicitare pentru Pedro Sánchez: O piatră de hotar pentru succesul socialiştilor

Ciolacu, mesaj de felicitare pentru Pedro Sánchez: O piatră de hotar pentru succesul socialiştilor

„Felicitări Pedro Sánchez! Victoria dumneavoastră de astăzi este importantă pentru viitorul Europei şi o piatră de hotar pentru succesul socialiştilor şi democraţilor în viitoarele alegeri europene”, scrie pe platforma X Marcel Ciolacu.

După săptămâni de negocieri, liderul socialist Pedro Sánchez a obţinut un vot în parlament pentru un nou mandat de prim-ministru, notează BBC.

Sánchez a fost susţinut de 179 de parlamentari în camera inferioară a parlamentului, care are 350 de locuri. Doar deputaţii opoziţiei de dreapta au votat împotriva sa.

Partidul Popular conservator a câştigat alegerile din iulie, dar liderul Alberto Núñez Feijóo nu a reuşit să formeze o majoritate.

Votul a avut loc după dezbateri între liderii de partid, care s-au axat aproape în întregime pe un acord foarte controversat de amnistie pentru separatiştii catalani, pe care Sánchez l-a acceptat în schimbul sprijinului pentru a fi ales din nou prim-ministru.

Sánchez a declarat în faţa deputaţilor că acordul de amnistie va ajuta la "vindecarea rănilor".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici