Ciolacu: PSD nu poate vota un guvern minoritar cu un program de guvernare care taie veniturile

PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor, anunţă duminică preşedintele PSD Marcel Ciolacu, pe Facebook.

1778 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: PSD nu poate vota un guvern minoritar cu un program de guvernare care taie veniturile

Sursa foto: Mediafaxfoto

LIderul PSD spune că în programul de guvernare prezentat de premierul desemnat Nicolae Ciucă nu există niciuna dintre cele 10 măsuri urgente pe care i le-a transmis acestuia. „Nu mai măresc deloc #salariul minim, nici măcar cu acel 8% promis de Cîţu după ce s-a văzut cu sindicatele şi patronatele. Nu mai cresc deloc #alocaţiile copiilor, nici măcar cu unica tranşă de 20% pe care Vîlceanu o anunţa acum câteva zile pentru ianuarie 2022. Nu mai majorează deloc #pensiile, nici măcar cu infimul 6% pe care-l anunţa cu mândrie Turcan. În schimb, introduc noi taxe pentru românii din Diaspora. Exact acele taxe eliminate de PSD când a fost la guvernare!

Mâine, voi propune colegilor din conducerea PSD să decidă votul nostru pentru noul cabinet gândindu-se doar la asta: viaţa românilor ar deveni şi mai grea, dacă acest guvern ar aplica asemenea decizii aberante!”, scrie liderul PSD.

Lista miniştrilor şi programul de guvernare au fost depuse sâmbătă la Parlament. Premierul desemnat Nicolae Ciucă crede că Guvernul propus va întruni numărul necesar de voturi. „Am depus la Camera Deputaţilor şi la Senat programul de guvernare şi lista Cabinetului. Doresc să menţionez că programul de guvernare este centrat pe ceea ce înseamnă măsurile de primă urgenţă ce trebuie luate pentru a rezolva criza pandemică. De asemenea, o altă prioritate este cea legată de creşterea preţurilor la energie, gaze naturale, la alimente, iar cea de-a treia este foarte bine articulată la PNRR, care a fost aprobat de curând”, a declarat Nicolae Ciucă. Acesta spune că programul de guvernare nu este nou, ci asigură continuitatea programului existent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici