Ciolacu: România nu are niciun motiv de a intra într-un conflict armat cu Rusia

România nu are niciun motiv de a intra într-un conflict armat cu Rusia, dar ce face Vladimir Putin este „inacceptabil”, spune Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor şi lider PSD.

1825 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: România nu are niciun motiv de a intra într-un conflict armat cu Rusia

„România nu are niciun motiv de a intra într-un conflict armat cu Rusia şi nu cred că România va intra într-un conflict armat cu Rusia, dar cu toţii ştim ce se întâmplă în Ucraina şi consider că ceea ce face Vladimir Putin şi la ce instigă să facă poporul rus, în acest moment este inacceptabil în 2022”, spune Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă ştie de vreun proiect de lege privind reglementarea unei situaţii de criză, liderul social-democrat a spus: “Am ştiinţă, cum este şi normal, urmând astăzi să avem o discuţie cu primul ministru”.

„Întreaga Europă va fi, şi întregul glob, dar în principal întreaga Europă şi este şi normal că ţările cele mai apropiate vor fi afectate cel mai mult financiar în ţara noastră. Sunt ferm convins că vom găsi soluţiile cele mai bune să depăşim”, declară Coiolacu, întrebat dacă economia României va fi afectată de invazia Rusiei în Ucraina.

De asemenea, liderul PSD afirmă că nu există riscul ca România să rămână fără gaze naturale.

„În acest moment nu avem nici cea mai mică problemă şi avem un an de zile ca să rezolvăm şi să ne pregătim pentru anul viitor. (...) Ştiţi că dependenţa noastră de Rusia este cea mai mică din Europa, de 10 %”, conchide Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
rusia,
ucraina

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici