Ciolacu: Românii îşi doresc astăzi o viaţă mai bună, echitate, infrastructură, şcoli şi spitale

Românii îşi doresc o viaţă mai bună, echitate, infrastructură, şcoli şi spitale, legi drepte, afirmă Marcel Ciolacu în mesajul transmis luni de vicepremierul Marian Neacşu, în şedinţa solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată aniversării Zilei Naţionale a României.

154 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Românii îşi doresc astăzi o viaţă mai bună, echitate, infrastructură, şcoli şi spitale

„Marea Unire este cel mai bun exemplu din istoria noastră că, atunci când toate eforturile merg către obiective în care credem, tot ceea ce ne uneşte se reflectă în reuşite, în paşi înainte pentru noi toţi. Aşa s-a ajuns la crearea statului naţional unitar român şi, tot aşa, prin voinţă comună, suntem astăzi parte a lumii democratice. Istoria recentă a României a însemnat un şir continuu de provocări pentru fiecare român, dar şi pentru întreaga naţiune. Nouă, generaţiilor de astăzi, ne-a revenit misiunea de a consolida şi perpetua valori la care s-au raportat înaintaşii noştri şi, mai ales, de a înţelege lecţia valoroasă pe care istoria ne-a oferit-o. Şi anume că toate marile realizări au fost posibile doar atunci când clasa politică a fost alături de români, le-a ascultat dorinţele, le-a înţeles idealurile şi a acţionat, alături de întregul popor, pentru a le împlini. Iar lecţia oferită de istorie este cu atât mai importantă în prezent, când ne aflăm în faţa unor provocări extrem de complexe, care necesită o abordare responsabilă, corectă şi echitabilă din partea întregii clase politice”, transmite Marcel Ciolacu.

El adaugă că românii şi-au dorit un stat naţional unitar, un vis împlinit în 1918, căruia îi este dedicată şedinţa solemnă.

„Românii şi-au dorit libertate şi democraţie, un alt vis împlinit, în 1989, prin sacrificiul tinerilor care au ieşit în stradă în urmă cu 34 de ani. Curajul lor a fost elementul esenţial care a determinat răsturnarea regimului comunist. Au urmat apoi alte obiective majore împlinite prin unitatea voinţei românilor: aderarea la NATO, garanţia de securitate a României şi a întregii regiuni. Integrarea în Uniunea Europeană, cu siguranţa economică şi socială dată fiecărui cetăţean de statutul de membru al acesteia. Ce îşi doresc românii astăzi? O viaţă mai bună, echitate, infrastructură, şcoli şi spitale, legi drepte. Îşi doresc să fie plătiţi corect pentru munca lor şi să primească o pensie decentă după o viaţă de muncă. Copiii lor să aibă parte de educaţie de calitate, iar persoanele în vârstă de spitale sigure şi servicii medicale corecte. Românii îşi doresc ca regiunile istorice ale României să fie legate de reţele de transport care să răspundă aşteptărilor sociale şi economice actuale”, potrivit lui Ciolacu.

Premierul arată că problemele care îi preocupă astăzi pe români sunt cele care determină deciziile luate de guvern.

„Politicile guvernamentale sunt hotărâtoare pentru economia oricărei ţări, iar nivelul de trai al cetăţenilor depinde de dezvoltarea economică. O naţiune nu se dezvoltă şi nu progresează cu promisiuni, iar un popor nu se hrăneşte cu iluzii. De aceea, pentru acest guvern, economia reprezintă motorul de care avem nevoie pentru a asigura resursele necesare investiţiilor, dar şi măsurilor sociale. Susţinem investiţiile străine, dar şi companiile româneşti şi, nu întâmplător, pentru dezvoltarea celor din urmă am lansat, printre altele, Programul <Cumpără româneşte>. Totodată, în cele câteva luni de mandat, am pus accent şi pe nevoile imediate ale oamenilor, începând cu creşterea calităţii vieţii. Pentru că niciun român nu trebuie să nu se simtă lăsat în urmă. Aşa cum am promis, am reuşit să finalizăm noua lege a pensiilor, pentru ca ea să fie aplicată de la 1 ianuarie 2024 şi să aducă pensionarilor recunoaşterea corectă a anilor în care au muncit”, menţionează premierul în mesajul său.

Ciolacu precizează că a venit cu soluţii de sprijin pentru categoriile sociale aflate în dificultate.

„Vom merge mai departe cu plafonarea preţurilor la energie şi cu limitarea creşterii preţurilor la alimentele de bază. În acelaşi timp, vedeţi – chiar şi dumneavoastră, cei din Opoziţie - ritmul susţinut al lucrărilor de infrastructură din întreaga ţară. Suntem guvernarea care a început execuţia lucrărilor la mult-aşteptata Autostradă a Moldovei, simbol al Unirii şi în termeni de infrastructură, între această veche provincie istorică şi restul ţării. Această investiţie, intrată în linie dreaptă odată cu semnarea contractului de execuţie pentru ultimul tronson, Pietroasele – Buzău, la numai un an de când a fost semnat contractul pentru primul lot al autostrăzii, va contribui cu siguranţă la dezvoltarea economică a comunităţilor locale din această parte a ţării”, conform mesajului premierului.

De asemenea, el apreciază că România se poate dezvolta doar conectată la obiectivele internaţionale.

„Parteneriatele cu Statele Unite ale Americii, cu statele europene si cu organizaţiile internaţionale ne aduc mai aproape de a îndeplini idealurile românilor pentru o viaţă mai bună. Iar acum avem un obiectiv de ţară, pe care ne-am angajat să-l susţinem prin reformele necesare: aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). <Politici mai bune, pentru vieţi mai bune>, motto-ul acestui for, sintetizează ceea ce, practic, ne-am propus şi noi, la nivelul guvernamental, pentru că o Românie puternică, orientată spre dezvoltare - care să se reflecte în plan economic, dar mai ales în viaţa de zi cu zi a românilor, - acesta este un obiectiv firesc, un obiectiv capabil să ne unească, indiferent de culoarea politică. Când ceva tinde să ne dezbine, să ne amintim că suntem toţi români şi că avem un drum comun de parcurs ca naţiune, de care depind prezentul şi viitorul întregii societăţi şi al fiecărui cetăţean”, se arată în finalul mesajului.

Premierul Marcel Ciolacu se află într-o vizită în Statele Unite ale Americii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici