Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Israel: România este un loc sigur pentru cei care vor un refugiu

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit marţi cu românii stabiliţi în Israel. România a fost şi este un loc sigur pentru cei care vor un refugiu, le-a transmis şeful Guvernului.

309 afișări
Imaginea articolului Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Israel: România este un loc sigur pentru cei care vor un refugiu

Sursa foto: Guverul României

Prim-ministrul român a efectuat marţi o vizită fulger în Israel. El s-a întâlnit cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, căruia i-a transmis că are sprijinul României. Cei doi au vorbit şi despre românii din Israel şi din Gaza. Înainte de a reveni la Bucureşti, Marcel Ciolacu s-a întâlnit şi cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Israel.

„O întâlnire emoţionantă cu diaspora română din Israel! În astfel de momente, cuvintele nu pot alina pierderea persoanelor dragi. Comunitatea se poate baza pe întregul sprijin al Guvernului de la Bucureşti. România a fost şi este un loc sigur pentru cei care vor un refugiu pentru ei şi familiile lor”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Până în prezent, autorităţile române au oferit sprijin pentru repatrierea în siguranţă a peste 2.200 de cetăţeni români din Israel şi continuă demersurile pentru a oferi asistenţă consulară cetăţenilor români care vor solicita sprijin pentru revenirea în ţară.

Premierul Marcel Ciolacu a fost însoţit în vizita în Israel de ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, deputatul Silviu Vexler, preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, şi ambasadorul României în Israel, Radu Ioanid.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici