Ciolacu: Salut organizarea Forumului de Afaceri Româno-German din septembrie, de la Berlin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut joi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu ambasadorul Germaniei în România, Peer Gebauer. „Salut organizarea Forumului de Afaceri Româno-German din septembrie, de la Berlin”, transmite premierul.

93 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Salut organizarea Forumului de Afaceri Româno-German din septembrie, de la Berlin

Ciolacu: Salut organizarea Forumului de Afaceri Româno-German din septembrie, de la Berlin

„Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut joi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu ambasadorul Germaniei în România, Peer Gebauer, care se înscrie în linia intensificării dialogului bilateral la cel mai înalt nivel care a avut loc pe tot parcursul anului 2023. În cadrul discuţiilor purtate astăzi, au fost aprofundate temele abordate cu prilejul vizitei oficiale pe care premierul Marcel Ciolacu a efectuat-o la Berlin, la începutul lunii iulie. Obiectivul comun este dinamizarea cooperării economice în sectoare precum energia verde, infrastructura critică, digitalizare, cercetare şi inovare”, transmite Executivul.

Potrivit sursei citate, şeful Executivului român a salutat organizarea Forumului de Afaceri Româno-German programat să aibă loc la sfârşitul lunii septembrie, la Berlin.

„Sperăm ca prin organizarea acestui eveniment să consolidăm trendul ascendent al cooperării dintre ţările noastre şi să atragem noi investiţii germane în România în sectoare-cheie”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, menţionând, totodată, deschiderea Guvernului României pentru încurajarea mediului antreprenorial, dar şi a investiţiilor străine.

Întrevederea de la Palatul Victoria dintre prim-ministrul Marcel Ciolacu şi ambasadorul Republicii Federale Germania în România, E.S. Peer Gebauer a prilejuit, de asemenea, o discuţie privind cooperarea bilaterală pe palierul securităţii la Marea Neagră, în contextul agresiunii ruse asupra Ucrainei.

În acest sens, E.S. Peer Gebauer a mulţumit României pentru rolul important pe care îl joacă în acest context de securitate dificil şi, de asemenea, pentru cooperarea în cadrul Coridoarelor Securităţii, care asigură tranzitul cerealelor ucrainene, esenţiale pentru securitatea alimentară la nivel global.

La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a transmis mulţumiri Germaniei pentru susţinerea importantă pe care a exprimat-o în favoarea aderării României la Spaţiul Schengen.

„Ne bazăm în continuare pe acest sprijin”, a declarat prim-ministrul român.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici