Ciolacu, „spectator” la evenimentele politice din ultimele zile: Nu poţi face negocieri înaintea negocierilor oficiale

Nu poţi face negocieri înaintea negocierilor oficiale, spune liderul PSD, Marcel Ciolacu, ca reacţie la întâlnirea de la Cotroceni cu liderii PNL, USR-PLUS şi UDMR. El spune că social-democraţii vor discuta dacă se prezintă la consultările oficiale care vor fi convocate de Klaus Iohannis.

669 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, „spectator” la evenimentele politice din ultimele zile: Nu poţi face negocieri înaintea negocierilor oficiale

Ciolacu, „spectator” la evenimentele politice: Nu poţi face negocieri înaintea negocierilor oficiale

„Într-un stat democratic aceste consultări se fac în urma unui calendar anunţat oficial, pe agenda publică a preşedintelui României, care nu este preşedintele PNL sau USR. Nu poţi face negocieri înaintea negocierilor oficiale”, spune la Digi 24 Marcel Ciolacu.

El reaminteşte că, dacă PSD nu va fi invitat primul partid la negocieri, social-democraţii nu vor mai onora invitaţia.

„Ţinând cont că premierii se pun pe bileţele, o să luăm acest lucru în discuţie (neprezentarea la consultări - n.r.). Este ridicol. Democraţia e una singură peste tot. Important e dacă preşedintele doreşte să respecte jocul democratic şi Constituţia”, adaugă lisrul PSD.

Totodată, Ciolacu apreciază că ar fi fost normal să existe un guvern de uniune naţională, pentru că este nevoie un efort naţional al tuturor partidelor pentru ca România să depăşească criză economică şi de sănătate.

Neoficial, discuţiile au început în această dimineaţă la Cotroceni. 

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor anunţă că începerea oficială a discuţiilor oficiale între PNL, USR-PLUS şi UDMR pentru guvernare va avea loc sâmbătă, după o întâlnire informală cu preşedintele Klaus Iohannis şi liderii celorlalte formaţiuni politice.

Liberalii au anunţat că îl susţin pe actualul ministru al Finanţelor, Florin Cîţu, pentru funcţia de premier.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
psd,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici