Ciolacu, supărat pe Orban: Nu acuza PSD că nu face majoritate pentru a-ţi pica Guvernul

  • Preşedintele interimar al PSD,Marcel Ciolacu, a reacţionat, joi, după ce Klaus Iohannis i-a chemat pe social-democraţi la învestirea Guvernului
  • Acesta îi transmite premierului că nu e treaba PSD-ului să se prezinte în Parlament pentru a asigura cvorumul de şedinţă ca să pice Guvernul Orban
  • Votul de învestire a Cabinetului Orban 2 urmează să fie dat luni, 24 februarie
788 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, supărat pe Orban: Nu acuza PSD că nu face majoritate pentru a-ţi pica Guvernul

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a reacţionat, joi, pe Facebook, după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut să îşi reconsidere poziţia în ceea ce priveşte participarea la şedinţa de învestire a Guvernului. Liderul social-democrat a spus că nu este treaba PSD să asigure majoritate în Parlament pentru „a pica Guvernul”.

„Sunt două chestiuni, într-adevăr. Şi o concluzie! Prima. Premierul este desemnat să guverneze, nu să pice. Acesta este spiritul Constituţiei. A doua. Atunci când refuzi o propunere responsabilă, un premier capabil să formeze o majoritate pentru învestire, înseamnă că eşti sigur că ai voturile necesare şi pentru pasul doi. Vrei să guvernezi, îţi votezi guvernul! Vrei să te faci de râs şi să nu-ţi votezi propriul guvern? Treaba ta! Dar nu acuza PSD că nu face majoritate în locul tău pentru a-ţi pica guvernul tău! Deci cine este responsabil pentru declanşarea crizei şi aruncarea României în instabilitate politică şi economică, domnule Iohannis?!”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, că poziţia PSD, care a anunţat că nu va participa la votul de învestitură al noului Guvern, este „cel puţin ciudată”. „În Parlament se lucrează prin prezenţă, nu prin absenţă”, a afirmat şeful statului.

Votul de învestire a Cabinetului Orban 2 în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului urmează să fie dat luni, 24 februarie, de la ora 16.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici