Ciolacu vrea să găsească soluţii pentru creştere economică împreună cu mediul de afaceri

Premierul Marcel Ciolacu spune că îşi doreşte un dialog permanent cu mediul de afaceri, pentru a găsi, alături de antreprenori, soluţii pentru implementarea investiţiilor şi creşterea economiei.

704 afișări
Imaginea articolului Ciolacu vrea să găsească soluţii pentru creştere economică împreună cu mediul de afaceri

Ciolacu vrea să găsească soluţii pentru creştere economică împreună cu mediul de afaceri

Stabilitatea guvernamentală şi fiscală, susţinerea investiţiilor publice şi atragerea unui volum cât mai consistent de fonduri europene au fost principalele teme ale reuniunii de lucru a premierului Marcel Ciolacu şi membri ai Guvernului cu reprezentanţii Camerei Franceze de Comerţ şi Industrie în România.

„Îmi doresc un dialog permanent cu mediul de afaceri pentru că doar împreună, prin consultare, vom găsi cele mai bune soluţii care să ducă la implementarea proiectelor de investiţii şi creşterea economiei româneşti, estimată la 3,5% în acest an. În bugetul pentru 2024 am prevăzut un nivel record de investiţii publice, de aproximativ 7% din Produsul Intern Brut. Împreună cu măsurile de combatere a evaziunii fiscale, de reducere a cheltuielilor publice şi a deficitului bugetar asigurăm echilibrul bugetar al României. La nivelul Guvernului, nu avem în vedere noi taxe şi impozite în acest an”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Guvernul României va continua demersurile de pregătire, pe toate palierele, pentru aderarea României la OCDE, proces ce aduce beneficii mediului de afaceri, prin preluarea practicilor economiilor dezvoltate, a menţionat şeful Executivului.

La întâlnirea de la Palatul Victoria, reprezentanţii Guvernului şi cei ai Camerei Franceze de Comerţ şi Industrie în România (CCIFER) au discutat despre finanţările europene şi naţionale disponibile pentru proiecte din infrastructura de transport, energie şi reabilitare termică a clădirilor, despre continuarea digitalizării ANAF şi fiscalitate. De asemenea, au fost aduse în discuţie aspecte legate de piaţa muncii şi educaţie, factori importanţi pentru creşterea competitivităţii.

Prim-ministrul a precizat, în acest context, că pentru dezvoltarea învăţământului dual există 1 miliard de lei finanţare disponibilă din fonduri europene şi naţionale, iar legislaţia a fost adaptată astfel încât elevii de liceu dual să aibă şansa să-şi continue pregătirea în învăţământul superior în sistem dual, pe rută completă.

Vicepreşedintele CCIFER Adela Jansen, a apreciat deschiderea şi dialogul cu prim-ministrul şi membrii Guvernului. „Franţa este al treilea investitor străin în România. Investiţiile s-au dublat în ultimii cinci ani, iar numărul locurilor de muncă directe create de companiile franceze în România a ajuns la 125.000. Suntem un partener de discuţie serios şi determinat să contribuie la proiecte majore de dezvoltare”, a afirmat vicepreşedintele CCIFER.

La reuniunea de lucru cu investitorii francezi, alături de premierul Ciolacu au mai participat vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, ministrul Economiei, Radu Oprea, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici