Cioloş: Am discutat cu Gelu Diaconu, situaţia lui se va clarifica astăzi

Premierul Dacian Cioloş a declarat joi că a discutat cu preşedintele ANAF, Gelu Diaconu, iar situaţia acestuia ''se va clarifica'' în cursul zilei, refuzând să precizeze dacă acesta va demisiona sau va fi revocat din funcţie.

1192 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Am discutat cu Gelu Diaconu, situaţia lui se va clarifica astăzi

Cioloş: Am discutat cu cu preşedintele ANAF, situaţia lui se va clarifica astăzi (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax)

Şeful Executivului a dat de înţeles că Gelu Diaconu va pleca din fruntea ANAF în urma discuţiei avute. ''Mi-a explicat motivele pentru care consideră că nu este vinovat, dar date fiind acuzele a înţeles şi dânsul că pentru ANAF este mai bine să se clarifice situaţia sa'', a spus Cioloş.

Preşedintele ANAF, Ştefan Gelu Diaconu şi vicepreşedintele ANAF, Mihai Gogancea-Vătăşoiu sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului, a transmis DNA, miercuri, într-un comunicat.

Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, a cerut demisia preşedintelui ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, şi a vicepreşedintelui ANAF, Mihai Gogancea-Vătăşoiu, după ce aceştia au fost puşi sub acuzare de către DNA în dosarul deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun.

"Fiscul este una dintre cele mai importante instituţii din România, iar conducerea sa trebuie să fie mai presus de orice suspiciune. În această situaţie, în care preşedintele şi vicepreşedintele ANAF sunt puşi sub acuzare, este normal să le cer demisia. Asupra integrităţii conducerii ANAF nu trebuie să existe nici o urmă de îndoială. Le-am cerut demisia celor doi pentru că, în poziţiile pe care le deţin, nicio suspiciune nu este acceptabilă din perspectiva integrităţii pe care ANAF, ca instituţie, o reclamă", a declarat Dragu într-un comunicat.

Ea a subliniat că activitatea ANAF se desfăşoară normal, ceea ce este cel mai important lucru în acest moment.

Diaconu şi Gogancea-Vătăşoiu sunt urmăriţi penal pentru favorizarea făptuitorului şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, în dosarul parlamentarilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, a transmis DNA.

Preşedintele ANAF a stat miercuri circa o oră la sediul DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici