Cioloş anunţă că miniştrii USR PLUS s-ar putea retrage din Guvern: „E o propunere pe care eu o voi face”

Miniştrii USR PLUS se vor retrage din Guvern dacă nu sunt respectate solicitările privind desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor şi negocierea programului „Anghel Saligny”, avertizează Dacian Cioloş.

1489 afișări
Imaginea articolului Cioloş anunţă că miniştrii USR PLUS s-ar putea retrage din Guvern: „E o propunere pe care eu o voi face”

Cioloş anunţă că miniştrii USR PLUS s-ar putea retrage din Guvern: „E o propunere pe care eu o voi face”

„E o propunere pe care eu o voi face. Nu am luat o decizie formală în partid, dar e clar că miniştrii, colegii noştri din USR PLUS nu mai au ce să caute într-un guvern în care punctul lor de vedere nu este respectat şi cu un prim-ministru care deja, după ce l-a demis pe ministrul Sănătăţii fără să ne consulte, ar decide pe agenda guvernului împotriva voinţei colegilor noştri. Asta nu e o modalitate prin care să putem lupta împreună în mod costructiv”, spune la Digi24 Dacian Cioloş.

El spune că miniştrii USR PLUS nu au ştiut de introducerea programului „Anghel Saligny” pe ordinea de zi suplimentară.

„Din câte înţeleg, nu are toate avizele, pentru că nu-l are pe cel al Ministerului Justiţiei şi nici pe cel al Transporturilor. Am avut o discuţie în coaliţie. Convenisem că acest proiect nu intră pe ordinea de zi până nu clarificăm şi votul pe desfiinţarea Secţiei Speciale. Cred că aşa se construieşte încrederea în coaliţie. Dacă ne punem unii pe alţii în faţa faptului împlinit, ăstea sunt semnale că nu vrem să construim împreună. Noi vrem să construim împreună. Rămânem calmi dar fermi. Vrem că continuăm în această formulă. N-o să depunem noi moţiune (de cenzură – n.red.), dar colegii noştri se vor retrage din Guvern. Vom avea discuţii”, mai spune copreşedintele USR PLUS.

Şedinţa Guvernului de miercuri a fost suspendată din cauza intenţiei premierului Florin Cîţu de a introduce pe ordinea de zi suplimentară programul „Anghel Saligny”, în ciuda opoziţiei reprezentanţilor USR PLUS.

„E vorba de o prioritizarea politică. Dincolo de «Anghel Sasligny», n-am discutat încă lucrurile astea ca să convenim o formă finală. Înainte de a discuta acest program, avem de luni bune subiectul desfiinţării SIIJ, care nu e doar de pasiunea noastră la USR-PLUS. De el e legat şi eliminarea MCV, care e legată de intrarea noastră în Schengen”, a afirmat Dacian Cioloş.

CITEŞTE ŞI: Cîţu, despre ameninţările privind ruperea coaliţiei din cauza proiectului Saligny: „Ameninţările vin şi pleacă”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici