Cîţu, despre ameninţările privind ruperea coaliţiei din cauza proiectului Saligny: „Ameninţările vin şi pleacă”

  • Proiectul de la care a izbucnit scandalul din Guvern poate rupe coaliţia, ameninţă liderii USR PLUS.
  • Întrebat dacă PNL poate conduce singur Guvernul, premierul Florin Cîţu a spus: „Acest proiect va trece”.
535 afișări
Imaginea articolului Cîţu, despre ameninţările privind ruperea coaliţiei din cauza proiectului Saligny: „Ameninţările vin şi pleacă”

Cîţu, despre ameninţările privind ruperea coaliţiei din cauza proiectului Saligny: „Ameninţările vin şi pleacă”

Florin Cîţu a spus că procedurile pentru proiectul „Anghel Saligny” au fost respectate, pentru a putea fi pus pe ordinea de zi a Guvernului.

„Niciodată nu va publica nimeni în Monitorul Oficial un proiect care nu respectă procedurile”, a spus Cîţu.

Jurnaliştii l-au întrebat pe premier dacă un acord tacit din partea Ministerului Justiţiei echivalează pentru el cu un aviz, iar premierul a spus că situaţia a fost diferită.

„Eu am întrebat dacă procedurile legale au fost respectate. Secretariatul General şi Ministerul Dezvoltării au spus că au fost respectate procedurile legale”, a spus Cîţu.

Întrebat insistent dacă există aviz de la MJ pe proiectul „Anghel Saligny”, premierul nu a oferit un răspuns clar.

„Nu s-a adoptat pentru că aveam un aviz de la Finanţe cu observaţii, care este acum procesat şi ar trebui să vină aici, la şedinţa de grup. Vom reveni la ora 19.00”, declară Cîţu.

După ce Dacian Cioloş, co-preşedinte USR PLUS, a spus că va ieşi de la guvernare dacă miniştrii nu sunt respectaţi, Cîţu a fost întrebat dacă PNL este pregătit să guverneze singur, răspunsul fiind: „Acum două zile ştiu că au luat o decizie să nu iasă de la guvernare”.

Întrebat, în continuare, dacă în pauza şedinţei de guvern de miercuri, Dan Barna l-a ameninţat că dacă va trece proiectul „Anghel Saligny” merg la grupul parlamentar şi depun moţiune de cenzură, Florin Cîţu a spus că nu va discuta public ceea ce discută în privat cu vicepremierul.

Despre proiectul „Anghel Saligny”, premierul Cîţu a spus că „dezvoltă România” şi a primit observaţiile USR PLUS.

Întrebat dacă este dispus să treacă acest proiect cu riscul ruperii coaliţiei, Cîţu a răspuns: „Acest proiect va trece. Dacă are toate avizele legale, bineînţeles că va trece (azi, miercuri – n.r.). Eu nu cred că există vreun ministru care să facă abuz în funcţie şi să nu îşi respecte ceea ce are de făcut. Nu există aşa ceva în Guvernul României. (...) Asta cu ameninţările cu părăsirea coaliţiei văd că vin şi pleacă. Acum două zile ziceau că nu pleacă şi rămânem toţi şi facem reforme la Guvern. Îi aştept pe colegii mei de la USR să facem reforme împreună la Guvern”, a spus Florin Cîţu.

Şedinţa Guvernului de miercuri a fost suspendată din cauza intenţiei premierului Florin Cîţu de a introduce pe ordinea de zi suplimentară programul „Anghel Saligny”, în ciuda opoziţiei reprezentanţilor USR PLUS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici