Cioloş, despre Schengen: Văd că premierul Ciolacu se bate cu pumnii-n piept. Se laudă cu eforturile care s-au făcut ca românii să primească jumătate din dreptul pe care îl au.

Responsabilitatea guvernului şi a preşedintelui este să obţină un calendar precis pentru întregul proces de aderare la Schengen, susţine europarlamentarul Dacian Cioloş.

268 afișări
Imaginea articolului Cioloş, despre Schengen: Văd că premierul Ciolacu se bate cu pumnii-n piept. Se laudă cu eforturile care s-au făcut ca românii să primească jumătate din dreptul pe care îl au.

Cioloş, despre Schengen: Văd că premierul Ciolacu se bate cu pumnii-n piept. Se laudă cu eforturile care s-au făcut ca românii să primească jumătate din dreptul pe care îl au.

„Văd că premierul Ciolacu se bate cu pumnii-n piept pentru negocierea <flexibilizării> poziţiei Austriei pe Schengen. Se laudă cu eforturile care s-au făcut ca românii să primească jumătate din dreptul pe care îl au. Eu aş vrea să ştiu care a fost negocierea pentru aderarea completă la Schengen. Şi când va avea loc etapa a doua, cu frontierele terestre? Pentru că marile pierderi de timp, bani şi nervi la graniţe sunt la frontierele terestre nu la cele aeriene”, susţine Dacian Cioloş.

El spune că „este un început bun această veste, dar nu avem de ce să fim fericiţi că acceptăm mila, nu sărim în sus de bucurie pentru <osciorul> austriac atunci când vorbim de dreptul nostru european”.

„Responsabilitatea guvernului şi a preşedintelui este să obţină un calendar precis pentru întregul proces de aderare", spune Dacian Cioloş.

Austria şi-a flexibilizat poziţia în ceea ce priveşte spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România, a anunţat premierul Marcel Ciolacu.

„Am spart gheaţa! Austria şi-a flexibilizat poziţia în ceea ce priveşte spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România. Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene”, a scris pe Facebook premierul Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici