Cioloş: Gândurile noastre se îndreaptă către cei afectaţi de cutremur, români şi italieni deopotrivă

Premierul Cioloş a transmis condoleanţe familiei românlui care a murit în urma cutremurului din Italia şi precizează că se află în contact permanent cu Ministerul Afacerilor Externe şi cu ambasada României la Roma, care acordă sprijin românilor răniţi sau afectaţi de puternicul seism.

373 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Gândurile noastre se îndreaptă către cei afectaţi de cutremur, români şi italieni deopotrivă

Cioloş: Gândurile noastre se îndreaptă către cei afectaţi de cutremur, români şi italieni deopotrivă

"În aceste momente tragice suntem alături de comunitatea italiană din Amatrice şi de toţi cetăţenii Italiei, loviţi de consecinţele teribilului cutremur. Am aflat cu profundă tristeţe că şi un cetăţean român şi-a pierdut viaţa, iar alţi semeni ai noştri sunt răniţi sau daţi dispăruţi în urma seismului care a avut loc în Italia. Suntem alături de familia greu încercată şi de concetăţenii noştri aflaţi în suferinţă. (...) Gândurile noastre se îndreaptă către persoanele afectate, români şi italieni, deopotrivă, precum şi către cele care fac eforturi pentru salvarea şi ajutorarea victimelor.În numele Guvernului român şi al meu personal transmit condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut viaţa, iar celor răniţi, recuperare cât mai grabnică şi puterea de a trece peste această suferinţă. Spiritul fratern care ne leagă ne va fi sprijin pentru a depăşi momentele dureroase prin care trecem", a transmis premierul.

Şeful Executivului a transmis astăzi premierului italian Matteo Renzi mesajul său de solidaritate şi a oferit colaborarea autorităţilor române.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat miercuri seara că un cetăţean român a murit în urma cutremurului care a afectat, în cursul nopţii, regiunea centrală a Italiei, misiunea diplomatică de la Roma urmând să asigure întreaga asistenţă consulară necesară în acest caz. Alţi doi români sunt răniţi şi se află internaţi pentru îngrijiri medicale. De asemenea, un număr de 9 cetăţeni români rezidenţi în zona sinistrată au fost daţi dispăruţi de către aparţinători.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici