Cioloş: Guvernul este preocupat de organizarea procesului de votare în diaspora în integralitatea sa

Premierul Dacian Cioloş le-a spus, luni, deputaţilor că implementarea votului în străinătate revine în egală măsură Guvernului şi Autorităţii Electorale Permanente, el dând asigurări că Executivul urmăreşte implementarea fără cusur a votului românilor din diasporă.

176 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Guvernul este preocupat de organizarea procesului de votare în diaspora în integralitatea sa

Cioloş: Guvernul este preocupat de organizarea procesului de votare în diaspora în integralitatea sa (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

''Guvernul este preocupat de organizarea votului în diasporă în condiţiile în care legile 208 şi 288 din 2015 introduc numeroase noutăţi. Conform acestei noi legislaţii, AEP, aflată în coordonarea Parlamentului, capătă responsabilităţi semnificativ mărite faţă de alegerile precedente şi mi se pare important să subliniez acest lucru pentru că responsabilitatea privind organizarea acestor alegeri este împărţită între Guvern şi Autoritatea Electorală Permanentă'', a declarat Dacian Cioloş în plenul Camerei Deputaţilor.

El a mai spus că Guvernul nu urmăreşte numai implementarea votului prin corespondenţă, ci la organizarea procesului de votare în diaspora în integralitatea sa. De asemenea, Cioloş a precizat că se lucrează la pachetul de legislaţie secundară, care trebuie adoptat în perioada imediat următoare.

''Dorim ca acei cetăţeni care doresc să voteze în străinătate să o poată face într-un număr cât mai mare'', a menţionat Dacian Cioloş.

Premierul a amintit şi de campania de informare privind votul prin corespondenţă, dar şi de implicarea Poştei Române în acest proces.

''Guvernul este în măsură să pună la dispoziţia Parlamentului un plan de măsuri mai detaliat privind pregătirea pentru votul prin corespondenţă, să puteţi urmări toate etapele pe care ne propunem să le implementăm, conform obligaţiilor care revin din legislaţia pe care aţi adoptat-o'', a încheiat premierul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici