Cioloş, în Vietnam: 3200 de vietnamezi care au studiat în România pot contribui la reluarea relaţiilor de cooperare

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit marţi la Hanoi cu omologul său vietnamez, Nguyen Xuan Phuc, cu care a discutat despre reluarea relaţiilor de cooperare româno-vietnameze, şeful Executivului român afirmând că cei peste 3200 de vietnamezi care au studiat în România pot contribui la acest obiectiv.

928 afișări
Imaginea articolului Cioloş, în Vietnam: 3200 de vietnamezi care au studiat în România pot contribui la reluarea relaţiilor de cooperare

Cioloş, în Vietnam: 3200 de vietnamezi care au studiat în România pot contribui la reluarea relaţiilor de cooperare

''Relaţiile noastre tradiţionale sunt recunoscute. Sunt 66 de ani de când România colaborează cu Republica Socialistă Vietnam şi dorim ca în continuare, în anii următori, să întărim aceste relaţii pe bază de prietenie, pornind de la pragmatism şi de la realism. Vietmanul cunoaşte o dezvoltare economică impresionantă în aceşti ultimi ani şi România doreşte ca Vietnamul să fie un partener privilegiat în această parte a Asiei. Acesta este unul dintre motivele pentru care ne aflăm aici'', a spus Dacian Cioloş în timpul convorbirilor oficiale cu delegaţia guvernului Republicii Socialiste Vietnam condusă de premierul Nguyen Xuan Phuc.

Ulterior, cei doi premieri au susţinut o declaraţie comună de presă, Nguyen Xuan Phuc afirmând că pe planul comerţului, investiţiilor şi altor domenii, precum turismul şi educaţia, cele două ţări au decis să implementeze concluziile rezultate din recenta reuniune a Comisiei mixte pentru cooperare economică.

''Am convenit să favorizăm companiile şi investitorii din cele două ţări să realizeze parteneriate în domenii în care cele două ţări au avantaje complementare precum petrol şi gaz, energie electrică, construcţii navale şi căi ferate, agricultură şi forţă de muncă'', a afirmat Nguyen Xuan Phuc.

La rândul său, premierul României a vorbit despre evoluţia Vietnamului.

''Observăm în aceşti ultimi ani, evoluţii impresionante ale Vietnamului, o ţară modernă din ce în ce mai deschisă spre lume, cu o creştere economnică impresionantă. Nu doar în urma celor 66 de ani de relaţii diplomatice dintre România şi Vietnam, dar şi datorită celor peste 3200 de vietnamezi care au studiat în România şi care cunosc limba română, mulţi dintre ei ocupă funcţii importante în statul şi în economia din Vietnam, toate acestea creează premizele pentru ca pe viitor să putem relua relaţiile de cooperare între ţările noastre pe un nou plan'', a subliniat Cioloş.

Potrivit programului oficial, marţi şeful Executivului a vizitat Mausoleul Preşedintelui Hồ Chi Minh şi are programate întrevederi cu conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie, cu Nguyen Thi Kim Ngan, preşedintele Adunării Naţionale, cu Tran Dai Quang, preşedintele R. S. Vietnam, şi cu Nguyen Phu Trong, secretarul general al Partidului Comunist. El va participa totodată la un seminar al oamenilor de afaceri români şi vietnamezi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici