Cioloş la videoconferinţa pe tema inundaţiilor: E regretabil că sunt oameni care şi-au pierdut viaţa

Premierul Dacian Cioloş a spus, marţi, în cadrul videoconferinţei cu prefecţii, că e regretabil faptul că sunt oameni care şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor recente şi le-a cerut prefecţilor să anunţe în cazul în care există localităţi izolate din cauza distrugerii infrastructurii.

538 afișări
Imaginea articolului Cioloş la videoconferinţa pe tema inundaţiilor: E regretabil că sunt oameni care şi-au pierdut viaţa

Cioloş la videoconferinţa pe tema inundaţiilor: E regretabil că sunt oameni care şi-au pierdut viaţa (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

"În primul rând e regretabil că sunt oameni care şi-au pierdut viaţa, ştiu că au fost cazuri izolate şi situaţii particulare, dar oricum ăsta este cel mai regretabil şi sper să fim în măsură să ne organizăm în aşa fel încât pe viitor să evităm pe cât posibil astfel de situaţii", a spus premierul la începutul videoconferinţei.

El a subliniat că a convocat întâlnirea pentru că fenomenele meteo ţin de o perioadă mai lungă de timp şi se impune efectuarea unei analize.

"Am vrut să avem această întâlnire pentru că am vrut să vedem cum stau lucrurile pentru că fenomenele acestea, intemperiile, cu impact major în unele localităţi deja au loc de câteva săptămâni, în diferite serii şi în diferite zone din ţară, şi am vrut să facem o analiză a situaţiei în care ne aflăm în momentul de faţă, cum au evoluat lucrurile acolo unde au avut loc deja intemperii cu pagube în urmă cu câteva săptămâni şi să vedem care sunt prognozele pentru perioada imediat următoare", a spus Cioloş.

De asemenea, prim-ministrul a afirmat că trebuie stabilit cum trebuie să se organizeze Guvernul, astfel încât, împreună cu comunităţile locale, să ajute persoanele care au avut de suferit în urma inundaţiilor, inclusiv în ceea ce priveşte refacerea locuinţelor.

Premierul le-a cerut prefecţilor să anunţe dacă în judeţul lor sunt localităţi izolate din cauza afectării infrastructurii, cum ar fi poduri şi podeţe.

"După această videoconferinţă cu prefecţii vreau să rămân cu domnii miniştri şi să vedem în ce fel putem ajuta aceste comunităţi", a mai spus Dacian Cioloş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici