Cioloş: Singurele criterii pentru posturi în autorităţile de management vor fi cele de competenţă

Singurele criterii de recrutare pentru posturile de conducere ale autorităţilor de management vor fi cele de competenţă tehnică şi managerială, a avertizat-o premierul Dacian Cioloş pe ministrul fondurilor UE, Aura Răducu, el adăugând totodată că va urmări personal desfăşurarea primelor concursuri.

1032 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Singurele criterii pentru posturi în autorităţile de management vor fi cele de competenţă

Cioloş: Singurele criterii pentru posturi în autorităţile de management vor fi cele de competenţă

"Aveţi scoase la concurs posturi de managemet în multe dintre autorităţile de management care se ocupă de gestiunea fondurilor şi aş vrea să începem de acum aplicarea principiului transparenţei şi profesionalizării acestor structuri aşa încât o să vă rog să vă asiguraţi că perioada de depunere a candidaturilor e suficient de lungă pentru ca cei care într-adevăr sunt interesaţi şi care vor să lucreze profesionist să poată să îşi depună candidaturile. Cu ocazia asta transmit un semnal foarte clar din partea acestui Guvern, singurele criterii de recrutare pentru astfel de poziţii vor fi cele de competenţă tehnică, de competenţă managerială şi o să vă rog doamna ministru să vă asiguraţi că organizarea acestor concursuri este transparentă şi este bazată strict pe aceste criterii, şi aş vrea să urmăresc personal derularea acestor prime concursuri", a atenţionat-o, joi, prim-ministrul pe Aura Răducu.

El i-a invitat pe cei care sunt interesaţi de aceste posturi şi au competenţă să-şi depună candidatura în următoarele zile, iar dacă vor câştiga un post de conducere, să se alăture Executivului.

De asemenea, premierul i-a solicitat ministrului să organizeze o întâlnire cu toţi cei implicaţi în acest domeniu.

"O rog pe doamna Aura Răducu, ministru al fondurilor europene, să organizeze o întâlnire cu toate autorităţile de management şi celelalte instituţii implicate în gestionarea fondurilor europene pentru că aş vrea să văd cum stăm cu absorţia pentru perioada bugetară precedentă, dar mai ales pregătirea pentru noua perioadă bugetară", a spus Cioloş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici