Ciorbea: Sunt surprins că PNL nu m-a susţinut în Parlament, conducerea mi-a spus că vor fi prezenţi

Victor Ciorbea, votat de Parlament ca Avocat al Poporului, a declarat, după şedinţa de plen, că a fost surprins că PNL nu a participat la vot, mai ales că "cel puţin conducerea partidului" i-a promis că parlamentarii vor fi prezenţi şi că îl vor susţine, el punând gestul pe seama supărărilor.

305 afișări
Imaginea articolului Ciorbea: Sunt surprins că PNL nu m-a susţinut în Parlament, conducerea mi-a spus că vor fi prezenţi

Victor Ciorbea (Imagine: Victor Ciupuliga/ Mediafax Foto)

Despre decizia liberalilor de a pleca din sală la votul pentru Avocatul Poporului, Victor Ciorbea a spus că nu doreşte să comenteze acest lucru, dar că a înţeles că erau supăraţi pe alte proceduri. "Am fost surprins, sincer, pentru că cel puţin conducerea mi-a promis că vor fi prezenţi şi că mă vor susţine şi vota, dar probabil că supărările astea, în Săptămâna mare, sunt multiple", a arătat Victor Ciorbea.

Despre relaţia sa cu PNL, Ciorbea a spus că "s-a terminat", pentru că din funcţia de Avocat al Poporului, nu mai poate fi membru al unui partid politic şi a adăugat că nu este supărat pe colegii lui. "Tocmai pentru că sunt în Săptămâna mare, nu mă supăr nici măcar pe domnul Tinel, care a fost cândva ţărănist, şi el este cel mai aprig şi mai vioi", a mai spus acesta.

El a ţinut să precizeze că nu există motive reale pentru a se contesta prezenţa sa ca Avocat al Poporului. Victor Ciorbea a explicat şi de ce nu a depus jurământul în calitatea de Avocat al Poporului, precizând că mai sunt "unele aspecte care ar putea fi suspuse interpretării".

"Sunt tot soiul de termene, prevăzute în diverse legi, privind incompatibilităţile şi conflictul de interese şi, pentru a nu da prilejul cuiva să spună că există cea mai mică posibilitate de interpretare, voi depune jurământul şi îmi va începe, efectiv, mandatul, după ce voi lichida absolut ocice posibilitate de interpretare", a explicat Victor Ciorbea.

Ciorbea a precizat că, în acest moment, este în conducerea unei fundaţii şi a unei asociaţii. "Sunt nişte mărunţişuri. Evident, sunt avocat şi trebuie să mă suspend din avocatură", a menţionat Ciorbea. El a precizat că într-o săptămână, maximum zece zile, va face aceste demersuri, înainte de depunerea jurământului.

Fostul premier Victor Ciorbea a fost ales Avocat al Poporului, prin votului dat marţi în şedinţa de plen reunit a celor două Camere ale Parlamentului.

Parlamentarii PNL, PDL, PPDD şi neafiliaţi au părăsit, marţi, şedinţa dedicată numirii unui nou Avocat al Poporului şi preşedintelui Societăţii Române de Televiziune, ca semn de protest faţă începerea cu întârziere a şedinţei.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că plecarea PNL din sala de plen, de la votul pentru candidatura lui Victor Ciorbea la funcţia de Avocat al Poporului este un gest foarte urât la adresa acestuia, el arătând că Ciorbea, care s-a bătut pentru PNL şi Antonescu, nu merita acest "tratament".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici