Cîţu anunţă că a cerut Parlamentului înfiinţarea unei comisii de anchetă pe execuţia bugetară 2018

Senatorul PNL Florin Cîţu a anunţat, vineri, că a depus o cerere la Biroul Permanent al Senatului pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă a execuţiei bugetare pe 2018, despre care liberalul spune că e principala cauză a amânării bugetului pentru acest an.

101 afișări
Imaginea articolului Cîţu anunţă că a cerut Parlamentului înfiinţarea unei comisii de anchetă pe execuţia bugetară 2018

Cîţu anunţă că a cerut Parlamentului înfiinţarea unei comisii de anchetă pe execuţia bugetară 2018

"Astăzi se pare că o să avem o variantă de buget aprobată în Guvern, bineînţeles că nu o ştie nimeni această variantă, este secretă cea pe care a pus-o în dezbatere Ministerul Finanţelor Publice nu mai este de actualitate. Legal şi frumos ar fi fost ca ministrul Finanţelor Publice să pună întâi în dezbatere această variantă întâi în dezbatere publică şi apoi să o aprobe în guver, dar nu ne aşteptăm la aşa ceva de la acest Guvern. Întârzierea aceasta are mai multe cauze şi aş vrea să vă anunţ astăzi aici că am depus la Biroul Permanent al Senatului o cerere de constituire a unei comisii de anchetă pentru excuţia bugetară din 2018", a declarat Florin Cîţu, vineri, într-o conferinţă de presă.

"Execuţia bugetară din punctul nostru de vedere reprezintă cauza principală pentru amânarea aprobării bugetului în 2019. Deci această comisie de anchetă se va uita la execuţia bugetară pentru 2018, în special la capitolele pe venituri nefiscale şi venituri din fonduri europene pentru acele proiecte ex-post pentru că ştim foarte bine acolo s-ar putea să fie câteva nereguli, vorbim de în jur de 12 miliarde de lei. Sursele care stau în spatele acestor 12 miliarde de lei trebuie să fie investigate, în acelaşi timp comisia de anchetă se va uita şi la cele două rectificări bugetare din 2018", a mai explicat Cîţu.

Executivul a adoptat, vineri, bugetul pentru acest an. Ulterior, ministrul Eugen Teodorivici a prezentat proiectul de buget aprobat în Guvern. Potrivit datelor făcute publice, creşterea economică prevăzută este de 5,5%, deficitul bugetar este de -2,55%, iar datoria publică este de 34,9% în anul 2019.

Proiectul va fi trimis în cursul zilei de vineri la Parlament, iar săptămâna viitoare va fi stabilit un calendar pentru dezbatere şi adoptare în plen. În acest sens, o şedinţă a birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului va avea loc sâmbătă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici