Cîţu, după recepţia oferită de Ambasada SUA la 245 de ani de la Declaraţia de Independenţă: „Am absolvit acolo, am lucrat acolo, am spălat vase”

  • Premierul Florin Cîţu spune că a petrecut mai mult de zece ani în America: „Am absolvit acolo, am lucrat acolo, am spălat vase”.
  • El susţine că sunt multe lecţii pe care le-am învăţat cu toţii de la SUA, iar unele ar trebui folosite acum în România.
3933 afișări
Imaginea articolului Cîţu, după recepţia oferită de Ambasada SUA la 245 de ani de la Declaraţia de Independenţă: „Am absolvit acolo, am lucrat acolo, am spălat vase”

FOTO: Facebook Florin Cîţu

Premierul Florin Cîţu a participat joi, alături de preşedintele Klaus Iohannis, la recepţia oferită de Ambasada Statelor Unite ale Americii, cu ocazia aniversării a 245 de ani de la Declaraţia de Independenţă.

„Am petrecut mai mult de zece ani în Statele Unite ale Americii. Un tânăr, după comunism, mutându-se în SUA. Am absolvit acolo, am lucrat acolo, am spălat vase. Sunt multe lecţii pe care le-am învăţat cu toţii de la SUA, de la istoria lor. Dar sunt câteva pe care ar trebui să le folosim astăzi în România. Sper ca experienţa mea de acolo să ajute România să se dezvolte în viitor”, a scris premierul pe Facebook joi seara.

El a menţionat două astfel de lucruri.

„Faptul că proprietatea privată este sfântă, stă la baza dezvoltării unei democraţii, iar asta ar trebui să fie o lecţie pentru România. Apoi, antreprenorii care dezvoltă propriile afaceri, încearcă, eşuează, apoi încearcă din nou. Ei sunt eroii economiei iar acum sărbătoresc ziua SUA. Ar trebui să facem asta şi în România. Dacă facem aceste două lucruri sunt sigur că România va avea un viitor excelent”, a mai scris Florin Cîţu pe reţeaua de socializare.

El susţine că, pentru Guvern, dezvoltarea consistentă a dimensiunii economice şi de investiţii a Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA constituie o prioritate majoră. „Vom face asta prin promovarea unor politici care să ofere predictibilitate, transparenţă şi reducerea greutăţilor birocratice/birocraţiei”, a mai arătat premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici