Cîţu, discuţii pentru extinderea schimburilor comerciale între România şi SUA

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a discutat luni cu Marisa Lago, înalt oficial din cadrul Departamentului pentru comerţul internaţional: „Am discutat despre extinderea schimburilor comerciale între România şi SUA, despre aplicarea politicilor echitabile de comerţ”, spune el.

236 afișări
Imaginea articolului Cîţu, discuţii pentru extinderea schimburilor comerciale între România şi SUA

Cîţu, discuţii pentru extinderea schimburilor comerciale între România şi SUA

„Am avut o întâlnire cu un înalt oficial din cadrul Departamentului de Comerţ pentru comerţul internaţional, Marisa Lago. Am fost de acord că sunt necesare sancţiuni economice mai dure împotriva Rusiei. Trebuie oprită finanţarea Rusiei în toate domeniile. Am transmis angajamentul României pentru creşterea la 2,5% din PIB a cheltuielilor de apărare şi intensificarea cooperării cu SUA pentru dezvoltarea capabilităţilor forţelor armate române”, scrie pe Facebook Florin Cîţu.

El precizează că „SUA susţin aderarea României la OECD, în clubul naţiunilor dezvoltate”.

Oficialul american ne-a reiterat susţinerea pentru proiectele SMR (reactoare modulare mici) şi pentru iniţiativa celor 3 mări. Un alt subiect a fost interesul investitorilor americani pentru România. Urmează o perioadă bună pentru toţi românii, prin investiţiile care vor veni în România. Am discutat despre extinderea schimburilor comerciale între România şi SUA, despre aplicarea politicilor echitabile de comerţ pentru antreprenorii şi companiile româneşti, într-un mediu corect şi predictibil”, conchide Cîţu, aflat înbtr-o vizită parlamentară în Statele Unite ale Americii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici