Cîţu: E crucial ca Ministerul Finanţelor să fie condus de un liberal

Este crucial ca Ministerul Finanţelor să fie condus de liberal, pentru că am arătat că PNL poate să facă minuni, spune preşedintele PNL, Florin Cîţu, premier interimar.

421 afișări
Imaginea articolului Cîţu: E crucial ca Ministerul Finanţelor să fie condus de un liberal

Cîţu: E crucial ca Ministerul Finanţelor să fie condus de un liberal

„Am văzut că se încearcă modificarea PNRR, ceea ce este imposibil. Vor fi negocieri importante în perioada următoare. (...) Până la urmă, direcţia de guvernare nu are nicio legătură cu partenerul. Dacă noi ne menţinem obiectivele noastre şi avem acolo planul de reforme, care nu se va schimba... Sunt lucruri la care PNL ţine şi le vom pune pe masă în discuţii cu oricare dintre parteneri. Asta mă interesează pe mine şi pe noi, liberalii, să impunem aceste reforme, pentru că ele sunt bune pentru România, nu pentru că vrea PNL să le impună”, spune preşedintele PNL, Forin Cîţu, premier interimar.

El precizează că, în prezent, PNL are o decizie - propunerea de premier e preşedintele partidului, dar admite că desemnarea o face preşedintele României.

„Este crucial (ca Ministerul Finanţelor să fie condus de un membru PNL - n.r.). PNL a arătat că Ministerul Finanţelor condus de PNL în ultimii doi ani a făcut minuni. Am reuşit să convingem agenţiile de rating să schimbe perspectiva, chiar în această perioadă în care avem o criză politică, să schimbe perspectiva de la negativ la stabil, am reuşit să scădem deficitul bugetar, e clar că am demonstrat că se poate face”, mai spune Cîţu.

El menţionează că decizia ca PNL să guverneze alături de PSD sau de USR va fi luată în conducerea partidului, nu de preşedintele foramţiunii.

„Pentru mine importante sunt reformele. Eu am intrat în politică pentru reforme şi pentru a face lucruri pentru români. Vreau să văd cu cine putem face aceste reforme”, conchide Florin Cîţu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici