Cîţu: Zilele următoare putem să vaccinăm şi adolescenţii. Încurajez pe părinţi să ia cea mai bună decizie

Zilele următoare putem să vaccinăm şi adolescenţii, anunţă premierul Florin „Îi încurajez pe părinţi să ia cea mai bună decizie pentru copii lor”.

214 afișări
Imaginea articolului Cîţu: Zilele următoare putem să vaccinăm şi adolescenţii. Încurajez pe părinţi să ia cea mai bună decizie

Cîţu: De marţi putem să vaccinăm şi adolescenţii. Încurajez pe părinţi să ia cea mai bună decizie

„Avem o campanie de vaccinare în derulare şi de zilele următoare putem să vaccinăm şi adolescenţii. Îi încurajez pe părinţi să ia cea mai bună decizie pentru copii lor, dar trebuie să înţelegem că e nevoie de cât mai multe persoane vaccinate ca să trecem pandemia”, spune Forin Cîţu.

Afirmaţia premierului vine după ce, vineri, Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste între 12 - 15 ani.

Fiecare stat poate decide dacă va folosi vaccinul şi de când.

Conform coordonatorului strategiei pentru vaccinuri din cadrul EMA, Marco Cavaleri, recomandările sunt aceleaşi ca şi pentru adulţi, respectiv două doze la cel puţin 3 săptămâni distanţă. Datele din studii au arătat că eficienţa este cel puţin la fel de bună ca şi la adulţi. Niciunul dintre copiii care au participat la testare şi a primit vaccinul nu a făcut COVID.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici