Ciucă anunţă că bugetul pentru anul viitor va fi aprobat de Parlament în noiembrie

Bugetul pentru anul 2023 va fi adoptat de Guvernul „nu mai târziu de 27 octombrie”, iar în luna noiembrieva intra la analiză şi vot în Parlament, anunţă premierul Nicolae Ciucă.

135 afișări
Imaginea articolului Ciucă anunţă că bugetul pentru anul viitor va fi aprobat de Parlament în noiembrie

„Am desfăşurat mai multe activităţi de analiză, atât la nivelul Guvernului cât şi la nivelul coaliţiei, unde au reieşit o serie întreagă de demersuri pe care trebuie să le asigurăm că vor fi îndeplinite la nivelul Executivului. În sensul acesta, am discutat şi ne-am asumat să venim cu proiectul de buget în luna octombie, proiect de buget în care vom asigura continuitatea programelor de investiţii şi deasemenea vom asigura implementarea programelor din PNRR. Ne vom asigura, de asemenea, că vom fi în măsură să gestionăm deficitul bugetar şi de asemenea să gestionăm inflaţia, concomitent cu identificarea resurselor bugetare, pentru mărirea salariilor şi a pensiilor, începând de anul viitor, totodată asigurând măsurile necesare pentru protejarea populaţiei vulnerabile. În acest sens, Ministerul Finanţelor, în deplină coordonare cu ordonatorii principali de credite, vor veni în primă lectură cu bugetul nu mai târziu de 20 octombrie, astfel încât, la nivelul Guvernului, să fie adoptat nu mai târziu de 27 octombrie, iar în luna noiembrie, bugetul să intre la analiză şi vot în Parlament”, a spus Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a mai spus că la nivelul coaliţiei au fost discutate şi măsurile care vor fi adoptate la nivelul Guvernului în ceea ce priveşte compensarea preţului la carburant.

„Rog Ministerul Energiei şi Ministerul Finanţelor ca în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare să adoptăm actul normativ. Pentru sprijinirea populaţiei care foloseşte lemne pentru încălzire, am luat de asemenea decizia să identificăm măsurile care se impun, astfel încât să avem pe masa guvernului nu mai târziu de finele acestei luni proiectul de act normativ, astfel încât să adoptăm măsurile necesare sprijinirii acestui segment de populaţie. Iar în ceea ce priveşte eficientizarea energetică, am discutat şi am luat decizia ca Ministerul Mediului să vină cu acea măsură prin care să sprijinim populaţia în vederea înlocuirii becurilor cu filament cu cele pe bază de led, concomitent cu măsuri similare care să contribuie la reducerea risipei la nivelul instituţiilor guvernamentale”, a încheiat Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici