Ciucă despre crearea unui nou post de vicepremier: urmează să discutăm

Nicolae Ciucă, întrebat despre zvonurile legate de înfiinţarea unui nou post de vicepremier, răspunde: „urmează să discutăm”. În ce priveşte rotativa, premierul spune că vor fi şi miniştri noi, iar la Finanţe şi-ar dori „un specialist membru de partid”.

247 afișări
Imaginea articolului Ciucă despre crearea unui nou post de vicepremier: urmează să discutăm

Ciucă despre crearea unui nou post de vicepremier: urmează să discutăm

Întrebat, luni, dacă va rămâne ministrul Apărării, Ciucă a răspuns doar: „Haideţi să nu dăm curs speculaţiilor”.

Întrebat, mai departe, dacă a făcut o evaluare a miniştrilor, în perspectiva rotativei, Ciucă a afirmat că vor fi modificări cu certitudine, inclusiv la actuali membri ai Cabinetului, însă, în momentul în care Marcel Ciolacu va prelua funcţia de premier, decizia asupra a ceea ce înseamnă numirea viitorului Guvern îi aparţine.

„Discuţiile sunt între liderii partidelor. Ultimul cuvânt îl are premierul”, afirmă acesta.

Întrebat despre respectarea protocolului de guvernare, Ciucă a spus: „fiind vorba de o coaliţie politică, există posibilitatea ca anumite chestiuni să fie modificate”.

În ceea ce îl priveşte pe Mihai Tudose, liderul liberal a afirmat că nu s-a discutat absolut deloc vreun nume, „cu atât mai puţin a domnului Tudose. Este decizia PSD pe cine va propune şi va nominaliza”.

În ceea ce priveşte înfiinţarea unui nou post de vicepremier pentru PNL, Ciucă a declarat doar „urmează să discutăm”.

În ce priveşte prezentarea în faţa preşedintelui Klaus Iohannis cu noua listă a Executivului, Ciucă a răspuns: „mai este până pe 26”.

Referitor la persoana pe care Ciucă o doreşte la conducerea Ministerului de Finanţe, a fost întrebat dacă vrea un tehnocrat, un specialist sau un om de partid. „Dacă ar fi posibil să fie şi specialist şi membru de partid ar fi perfect”, a răspuns acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici