Ciucă, despre posibilitatea unor liste comune PSD-PNL: Orice opţiune politică rămâne deschisă

Orice opţiune politică rămâne deschisă, spune Nicolae Ciucă, despre o eventuală candidatură pe liste comune a liberalilor şi social-democraţilor.

333 afișări
Imaginea articolului Ciucă, despre posibilitatea unor liste comune PSD-PNL: Orice opţiune politică rămâne deschisă

Ciucă, despre posibilitatea unor liste comune PSD-PNL: Orice opţiune politică rămâne deschisă

„În primul rând nu există niciun fel de negociere secretă pentru că nu aş face acest lucru şi sunt convins că nici domnul Ciolacu nu ar putea sa facă negocieri secrete. Din perspectiva mea şi din modul în care am înţeles pană acum că trebuie să facem politică nu poate să fie niciun fel de negociere secretă. Atunci când doi oameni ştiu acelaşi lucru nu mai este secret. Doi, în niciun fel de demers pe care l-am întreprins până acum nu am luat decizii singur, am discutat de fiecare dată, pentru ca sunt anumite momente ale evoluţiei unei situaţii sau a alteia care se negociază la nivelul conducerii executive a partidului dar de fiecare dată am mers şi am discutat cu Biroul Politic Naţional sau cu Biroul Executiv atunci când a fost cazul. Ca atare, indiferent cum se vor derula toate aceste aspecte a ceea ce poate să însemne o abordare politică pentru anul 2024, nu se va face decât în deplin consens şi cu votul Biroului Politic Naţional”, spune Nicolae Ciucă despre eventuala constituire a unei alianţe cu PSD.

El afirmă că „orice opţiune politică rămâne deschisă”.

„În momentul de faţă discuţii cu PSD există, pentru că suntem la guvernare împreună. Orice evoluţie politică viitoare trebuie să depindă de rezultatele guvernării. Orice opţiune politică rămâne deschisă. Discutăm de un proiect care trebuie să se concretizeze în ceea ce aşteaptă electoratul de la noi. Nu de fiecare dată poate să funcţioneze un construct politic, după cum îşi doresc liderii sau partidele. Este vorba de modul în care ne raportăm la ceea ce aşteaptă electoratul şi la modul în care putem să realizăm un proiect politic care, într-adevăr, să ofere o perspectivă”, adaugă liderul PNL.

Preşedintele PNL spune că „trebuie să măsurăm şi să vedem ce vrea electoratul”.

„Toate ipotezele şi toate variantele de lucru pentru un construct politic sunt pe masa fiecărui partid, nu doar la noi. Nu numai la PNL şi la PSD şi la USR, la oricare partide vor să aibă o abordare coerentă a anului electoral 2024.(...) Este nevoie sa asigurăm coerenţa coaliţiei şi rezultate foarte bune la guvernare. Este nevoie sa identificăm care sunt aşteptările electoratului şi cum este primită o astfel de construcţie politică şi desigur ce-şi doreşte electoratul şi partidul fiecăruia dintre noi”, precizează Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă liderii PNL îşi doresc mai mult garantarea unui anumit succes în alegeri sau păstrarea unei fidelităţi faţă de electoratul votant, el a spus: „Păstrarea fidelităţii şi-o doreşte fiecare partid, dar ca orice partid politic ne dorim să evoluăm şi să obţinem rezultate cât mai bune. În funcţie de perspectivele acestor rezultate se vor lua şi decizile”,

De asemenea, el a fost chestionat dacă liderii de la nivel local ar putea trece peste tensiunile existente pentru a putea face acest compromis. „Am discutat acest aspect şi am ţinut cont de fiecare dată de ce se întâmplă la nivel local. Iar atunci cand vine vorba de interesul unei filiale sau a alteia trebuie să avem în vederea care este interesul partidului şi care este interesul electoratului. Ca atare, fiecare dintre cei care au astfel de probleme la nivel local, pot să facă un sacrifiu personal, astfel încât să urmeze calea care o să fie acceptată majoritar la nivelul partidului”, a răspuns preşedintele PNL.

Ciucă a afirmat că încă nu s-a pus problema unei candidaturi comune PSD-PNL la alegerile prezidenţiale: „Mai este până acolo”.

Premierul Marcel Ciolacu a spus marţi, după vizita de lucru la lotul 3 al Autostrăzii Focşani - Bacău (A7), întrebat dacă există discuţii cu PNL privind candidatura pe liste comune la alegerile locale sau parlamentare, că „normal că există discuţii”.

„Facem politică. Eu cred că PSD şi PNL au adus o stabilitate în România”,a adăugat liderul PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici