Ciucă, despre Schengen: Nu a apărut nicio modificare

Faţă de informaţiile de miercuri nu a apărut niciun fel de modificare, spune premierul Nicolae Ciucă: ”Avem nevoie ca şi Austria să înţeleagă că e nevoie de o soluţie, nu neapărat o soluţie tehnică, ci şi o soluţie politică”.

1248 afișări
Imaginea articolului Ciucă, despre Schengen: Nu a apărut nicio modificare

Ciucă, despre Schengen: Nu a apărut nicio modificare

„Faţă de comunicatul pe care l-am dat ieri (miercuri - n.r.) nu a apărut niciun fel de modificare. Ne exprimăm în continuare încrederea că aşa cum toate ţările europene, mai puţin Austria, au înţeles şi susţuin aderarea pe merit a ţării noastre la spaţiul Schengen vom avea un vot în final, vot care sperăm să fie pozitiv, iar în momentul în care vom avea finalizat acest Consiliu, vom ieşi şi vom face comunicatul în concordanţă cu decizia Consiliului JAI”, spune Nicolae Ciucă.

Premierul afirmă că România a făcut eforturi pentru a îndeplini toate cerinţele şi standardele aquisului Schengen.

„Acest lucru a fost confirmat de facto de către comisiile de verificare în octombrie şi noiembrie şi de celelalte activităţi pe care ţara noastră le-a desfăşurat şi pe care cu certitudine va continua să le desfăşoare, pentru că susţimen ferm valorile europene. Faptul că în acest moment cu toţii recunoaştem că există o problemă legată de migraţie, trebuie ca împreună să găsim şi soluţii. Doar prezentarea problemei nu rezolvă situaţia. Ca atare avem nevoie ca şi Austria să înţeleagă că e nevoie de o soluţie, nu neapărat o soluţie tehnică, ci şi o soluţie politică”, încheie Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici