Ciucă, mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Francofoniei: "Francofonii trebuie să fie solidari"

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Francofoniei spunând că francofonii trebuie să fie solidari pentru a face faţă gravelor provocări din întreaga lume.

350 afișări
Imaginea articolului Ciucă, mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Francofoniei: "Francofonii trebuie să fie solidari"

Ciucă, mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Francofoniei: "Francofonii trebuie să fie solidari"

Guvernul României se alătură francofonilor din întreaga lume pentru a celebra bogăţia limbii franceze şi diversitatea culturii francofone din întreaga lume, a scris Ciucă în deschiderea mesajului. Apoi, premierul român s-a referit la provocările actuale, inclusiv la războiul din Ucraina.

„Mai mult ca oricând, marea familie a Francofoniei trebuie să dea dovadă de solidaritate pentru a face faţă gravelor provocări din spaţiul francofon, precum oribilul război de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, situaţia umanitară tragică generată de acesta sau deficitul de securitate şi ameninţarea terorismului în Africa Saheliană. În aceste vremuri dificile, apărarea şi păstrarea valorilor comune ale Francofoniei - precum pacea, democraţia şi solidaritatea, bazate pe respectarea dreptului internaţional şi a cooperării multilaterale, respectarea drepturilor omului şi dezvoltarea durabilă – devin primordiale”, a scris Nicolae Ciucă în mesajul publicat de Ziua Internaţională a Francofoniei.

Nicolae Ciucă a subliniat importanţa limbii franceze pentru români.

„Francofonia în România, o ţară în care limba franceză nu este o limbă oficială, ci o limbă a inimii, este un excelent exemplu de succes şi reprezintă un punct forte pentru francofonia ştiinţifică internaţională, susţinută de o reţea cu 116 filiere universitare francofone în România”, a adăugat prim-ministrul român.

Mesajul se încheie cu o urare în limba franceză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici