Ciucă: Problema transnistreană are nevoie de o soluţie paşnică şi durabilă

Problema transnistreană are nevoie de o soluţie paşnică şi durabilă, în conformitate cu dreptul internaţional, respectându-se suveranitatea şi integritatea Rep. Moldova, dar fără a i se afecta parcursul său european, afirmă Nicolae Ciucă.

306 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Problema transnistreană are nevoie de o soluţie paşnică şi durabilă

Sursa foto: Facebook

„Problema transnistreană are nevoie de o soluţie paşnică şi durabilă, în conformitate cu dreptul internaţional, respectându-se suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, dar fără a i se afecta parcursul său european. Aceasta este concluzia discuţiei pe care am avut-o cu Oleg Serebrian, viceprim-ministru pentru Reintegrare al Republicii Moldova, pe care l-am primit, în această dimineaţă (joi dimineaţă - n.r.), la Palatul Parlamentului”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a felicitat conducerea de la Chişinău „pentru modul responsabil şi echilibrat în care abordează această temă complexă, mai ales într-o perioadă plină de provocări în regiune”.

„Este lăudabil faptul că, spre deosebire de conflictele prelungite din zonă, autorităţile moldovene au un dialog constant cu Tiraspolul. I-am transmis înaltului oaspete că, la Bucureşti, ne îngrijorează retorica tot mai agresivă a Federaţiei Ruse la adresa Republicii Moldova şi a conducerii sale pro-europene, precum şi tentativele de destabilizare a ţării, inclusiv prin intermediul Transnistriei. Sper că dialogul la nivel tehnic cu Tiraspolul va soluţiona problemele care afectează în mod direct cetăţenii de pe ambele maluri ale Nistrului”, încheie Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici