Video Clotilde Armand: Am cerut alocarea a 2 milioane de lei din cele 10 pentru Catedrală şi organizarea unor dezbateri despre ceea ce îşi doresc oamenii

Consilierul USB în Primăria Sectorului 1 Clotilde Armand a declarat vineri că a propus alocarea a 2 din cele 10 milioane de lei cerute pentru Catedrală, solicitând ca pentru a aloca restul banilor să se organizeze consultări, cetăţenii putând să opteze fie pentru Catedrală, fie pentru spitale.

13149 afișări

''Noi am insistat foarte mult să se aloce nişte bani pentru spitale. Suma care a fost propusă după ce am insitat de domnul primar a fost 250.000 de euro, adică de zece ori mai puţin. Noi o să organizăm pentru prima dată o dezbatere publică şi pe internet şi cu întâlniri cu oamenii, cu reprezentanţii asociaţilor cetăţenilor din Sectorul 1 şi o să avem o părere despre ceea ce îşi doresc oamenii (cu privire la proiectul care prevedea alocarea a 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului-n.r.)'', a afirmat consilierul USB.

Ea a spus că cetăţenii trebuie consultaţi în privinţa acestui proiect. Clotilde Armand a afirmat că în cadrul dezbaterilor USB va propune, în paralel, un proiect pentru ''sănătatea fizică'' şi unul pentru ''sănătatea spirituală''.

''Noi credem că în paralel cu acest proiect este bine să propunem un altul, nu pentru sănătatea spirituală, ci pentru sănătatea fizică. Noi credem că dacă mergem în paralel cu aceste proiecte oamenii vor înţelege şi vor aproba, (…) noi credem în democraţie, credem într-un demers democratic, nu credem că noi avem adevărul'', a explicat consilierul USB.

PNL şi PSD au blocat propunerea USB de a aloca doar 2 milioane de lei pentru Catedrală, iar proiectul privind alocarea a 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului nu a trecut în Consiliul Primăriei Sectorului 1, consilierii USB abţinându-se.

''Noi ne-am abţinut la propunerea PSD de 10 milioane de lei, pentru că nu avem la ora actuală o părere fără să avem feedback-ul cetăţenilor. Ne-am abţinut. Au fost 11 voturi pentru cele 10 milioane, nu a trecut'', a spus Clotilde Armand.

E a subliniat că este dificil să se organizeze o dezbatere în această perioadă pentru că mulţi dintre cetăţenii Sectorului 1 sunt plecaţi în concediu, însă a afirmat că USB va încerca să organizeze cât mai repede această dezbatere. Consilierul USB a precizat că de regulă o asemenea dezbatere durează între 6 luni şi doi ani, însă vor trebui să se adapteze ''la context'' pentru mai multă rapiditate.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat vineri că alocarea a 10 milioane de lei pentru Catedrala Mânturii Neamului a fost o solicitarea a Patriarhului adresată către toate primăriile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici