CNIPMMR susţine eforturile tuturor instituţiilor statului pentru aderarea României la Schengen

Consiliul Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR), confederaţie patronală reprezentativă la nivel naţional, susţine aderarea României la spaţiul Schengen şi eforturile tuturor instituţiilor statului în acest sens.

214 afișări
Imaginea articolului CNIPMMR susţine eforturile tuturor instituţiilor statului pentru aderarea României la Schengen

CNIPMMR susţine eforturile tuturor instituţiilor statului pentru aderarea României la Schengen

Potrivit CNIPMMR, aderarea României va contribui la accelerarea schimburilor comerciale în interiorul UE, crescând viteza de circulaţie a mărfurilor în paralel cu scăderea costurilor, venind în sprijinul IMM-urilor de la nivelul uniunii, fapt susţinut de statisticile privind destinaţia geografică pentru exporturile româneşti şi importurile României, primele ţări partenere fiind din statele UE, un argument solid pentru aderarea la spaţiul Schengen. Facilitarea circulaţiei mărfurilor dinspre/înspre Ucraina, eliminarea timpilor de aşteptare la trecerea frontierelor, constituie un element important de sprijin în situaţia războiului.

În plus, pentru a veni în sprijinul susţinerii politicilor Uniunii Europene de suport a Ucrainei şi a Republicii Moldova, în contextul agresiunii Federaţiei Ruse, aderarea României la spaţiul Schengen este în mod clar un pas necesar în acţiunea statelor UE, potrivit CNIPMMR.

„Contextul internaţional din vecinătatea UE face necesară luarea de măsuri care cresc solidaritatea la nivel european, aderarea la spaţiul Schengen a României contribuind la suportul valorilor europene în rândul societăţii în general, şi al mediului de afaceri, în special. CNIPMMR consideră că perioada de aşteptare a luat sfârşit, având în vedere trecerea a mai bine de 11 ani de la data îndeplinirii tuturor condiţiilor tehnice, iar prin intrarea în spaţiul Schengen, România va avea parte de şanse egale cu celelalte state UE”, potrivit unui comunicat transmis luni de Consiliul Naţional al IMM-urilor din România.

,România şi românii au arătat un nivel înalt de solidaritate atât europeană, cât şi în ceea ce priveşte vecinii săi în toate momentele complicate prin care a trecut Europa. IMM-urile româneşti din sectoarele exportatoare, din industrie, din transporturi, din agricultură trebuie să fie trataţi în mod egal ca şi IMM-urile din Uniunea Europeana în ceea ce priveşte circulaţia mărfurilor, formalităţile vamale, într-o piaţă cu adevarat UNICĂ. Piaţa europeană nu este completă fără România iar România nu este completă fără piaţa europeană de care depinde în cea mai mare proporţie. România şi românii trebuie să fie în Schengen’, a declarat Florin JIANU, preşedintele CNIPMMR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici